Talenttid INSIDE: Bronzefighterne fra Randers – U19-ligaen

Her kommer D’ BOLD’s nyeste skud på stammen, Talenttid INSIDE. Her kan du opleve ungdomsligaerne fra talenternes eget perspektiv og læse ugentlige interviews med landets kommende stjerner. D’ BOLD følger som de eneste ungdomsligaerne fra tætteste hold, og vi bestræber os på at give dig ALT fra dansk ungdomsfodbold! I denne uge går vi tæt på Randers Frejas succes og bronzekamp i U19-ligaen.

Et drømmemål blev scoret på Farum Park i lørdags. Et udspark fra Randers Frejas U19-målmand, Alexander Nybo, endte for fødderne af den udfordrende offensivspiller Jeppe Mogensen. Og han skulle ikke tænke mange sekunder, før han tog beslutningen om at flugte bolden i mål fra 40 meters afstand ind bag en ellers stærk målmand i FC Nordsjælland, Thomas Gall.

Selv beskriver Jeppe Mogensen situationen således:

– Jeg er oppe i en duel på midten af banen, hvor bolden så falder ned og deres to stoppere bakker. Jeg så, at deres keeper stod langt ude fra målet, og så trykkede jeg af fra 40 meter uden sådan rigtig at tænke over det, men jeg fik ramt den i røven, beskriver Randers-spilleren sit glimrende mål overfor Talenttid INSIDE.

Flere gode redninger fra Randers-målmand Alexander Nybo gjorde, at kronjyderne kunne holde fast i føringen til slut, og tage bussen hjem igen med godt humør. Men allerede fra dagens start var der højt humør i Randers-bussen, beretter Jeppe Mogensen.

– Det er altid dejligt med tre point. Allerede fra morgenstunden var der en god stemning på holdet, og man kunne ligesom fornemme, at vi kunne få de tre point i Farum.

– En sejr er altid godt for selvtilliden og specielt, når det er nummer et i rækken, vi møder, som ikke havde tabt en kamp i ligaen endnu. Der er spænding øverst oppe i tabellen, så det er rigtig vigtigt, at vi hev tre point hjem i lørdags.

U19-træner i Randers Freja, Rasmus Bertelsen tv. og Jeppe Mogensen th. Foto: Randers FC
U19-træner i Randers Freja, Rasmus Bertelsen tv. og Jeppe Mogensen th. Foto: Randers FC

– Vi synes, vi fik en tiltrængt revanche, og i den omvendte kamp slog de os 1-0, på et mål som vi var ret trætte af og i en kamp, vi burde have haft point i. Sejren denne gang var måske ikke fuldt fortjent, men det var bestemt heller ikke tyveri. Vi har i hele kampen en god variation mellem højt og lavt pres, og står rigtig fint på banen med vores hold. Specielt vores samarbejde på siderne mellem back og kant vidste vi, ville være meget afgørende, og spillerne løste opgaven flot. Derudover havde Alexander Nybo i målet et par afgørende redninger, når der var brug for ham. Men alt i alt, var det en flot hold præstation, supplerer holdets træner, Rasmus Bertelsen.

Bronzekamp

1-0-sejren over topholdet FC Nordsjælland sikrede Randers vigtige point i bronzekampen. I U19-ligaen er situationen pt, at FC Nordsjælland og FC Midtjylland kører et intenst parløb om guldet, mens flere hold kæmper med om bronzen. Randers Freja kom med tre point i lørdags op på 25 point efter 15 kampe, og dermed en øjeblikkelig tredjeplads, mens førsteudfordreren FCK er på en fjerdeplads med 20 point efter 14 kampe. Endelig skal man endnu ikke afskrive både Esbjerg fB og Brøndby, der ligger med henholdsvis 19 og 18 point, men begge kun har spillet 13 kampe.

Derfor er det en yderst betydningsfuld kamp, der venter Randers-holdet efter påske, hvor kronjyderne krydser klinger med FC København, i hvad der godt kunne gå hen at blive en taktisk affære.

– Det er altid meget lige mod FCK. Begge hold spiller i en stram 4-4-2, så det er ikke altid så chancerigt og spændende, og den første kamp blev da også 0-0 i København, siger Rasmus Bertelsen.

– Vi skal forsætte det spil, vi spillede i Farum. Vi spillede disciplineret og koncentreret fodbold, og det bliver også nødvendigt mod FCK. Men det bliver nok også en kamp, hvor vi kommer til at være mere på bolden, fortsætter holdets topscorer, Jeppe Mogensen.

Slutteligt kommer Randers-træneren med en spådom om en lys fremtid for sit unge og talentfulde Randers-kuld.

– Årgang ’96 og ’97 hos os er meget fine. Årgang ’96 har altid været det siden U14, mens ’97 mere har arbejdet sig til det, samt at vi har fået fin tilgang udefra. Vi har massere af spillere, som byder sig til ift. reserveholdet, og vi håber også, at mindst et par stykker af dem inden alt for længe kan gøre Mikkel Kallesøe selskab i Superliga-truppen. Mere end en håndfuld af dem har også U-landskampe på kontoen. Træningsmiljøet i vores talenttrup sammen med årgang ’95 spillerne, som primært spiller DS (Danmarksserien, red.), samt de bedste U17-spillere, har virket rigtig godt, så alt i alt ser det positivt ud med fremtiden i Randers, slutter U19-træneren.

Randers Frejas succeshold skal i aktion mod FCK i den vigtige bronzekamp lørdag d. 11. april hjemme i Randers.

In this article