Talenttid INSIDE: Nedturen fortsætter i FCN – U19-ligaen

Her kommer D’ BOLD’s nyeste skud på stammen, Talenttid INSIDE. Her kan du opleve ungdomsligaerne fra talenternes eget perspektiv og læse ugentlige interviews med landets kommende stjerner. D’ BOLD følger som de eneste ungdomsligaerne fra tætteste hold, og vi bestræber os på at give dig ALT fra dansk ungdomsfodbold! I denne uge kan du læse reaktioner på FC Nordsjællands form og seneste nederlag mod Silkeborg IF.

FC Nordsjælland tabte i mandags deres tredje kamp i træk i den danske U19-liga. En meget overraskende situation for FCN, der imponerede meget i efteråret. Seneste nederlag var mod Silkeborg IF og lød på et hårdtslående 4-1 resultat til silkeborggensernes fordel. Og hvad der er gået galt giver Oliver Miltoft et bud på.

– Ja vi har tabt flere kampe nu, og det tegner ikke godt med pointene. Vil sige alle hold har en periode hvor man taber en kamp eller to, men det der sker for os lige nu er, at vi er i en uheldig periode. Vi har vist i vores kampe, at vi stadig vil holde fast på vores principper og skubbe langt frem på banen. Både fordele og ulemper, der er blevet scoret mange mål mod os, men vi har fået lavet mange chancer, vi mangler bare den sidste skarphed, for at få puttet bolden ind. Men med det sagt vil jeg sige, vi kommer tilbage på sporet hurtigt igen, fortæller Oliver Miltoft til dbold.dk.

Holdkammeraten Christian ’TK’ Køhler har dog lidt sværere ved, at sætte en finger på, hvad der er gået galt. Men han er enig med Miltoft om, at de nok skal komme på rette spor igen.

– Det er svært at pege på, hvad der præcist er gået galt. Hvis vi vidste, hvad der er galt, ville vi rette op på det hurtigst muligt. Vi har et lille formdyk i en ellers fantastisk sæson indtil videre. Det er vigtigt, at vi som hold rejser os nu, og prøver at finde nogle af de flotte takter frem igen, som vi har vist i løbet af store dele af sæsonen. Det kræver hårdt arbejde, fortæller TK.

Køhler endte i en mindre heldig situation midt i kampens første halvleg, hvor han efter godt 20 minutter brændte et straffespark, der kunne have udlignet resultatet, men som Silkeborgs målmand fik hænderne på.

– Det er selvfølgelig en irriterende følelse at stå med. Da vi fik straffet stod den 1-0, og jeg havde derfor chancen for at udligne. Jeg er sikker på, at kampen havde set anderledes ud, hvis jeg havde eksekveret straffesparket. Vi mangler marginalerne i øjeblikket, men vi bliver ved at opsøge heldet, og arbejder hårdt både til kamp og træning, udtaler Køhler til Talenttid INSIDE om situationen.

Oliver Miltoft havde dog til gengæld en lidt heldigere rolle, der dog i denne kamp ikke havde den store betydning, men som personligt måske lunede en smule, da han reducerede en 4-0 føring til Silkeborg, til 4-1 kort før dommerens slutfløjt.

– Ikke rigtigt så meget at sige til det. For min side er det dejligt at få scoret et mål. Selve målet betød ikke så meget for kampen, da jeg fik sat bolden ind i de sidste fem minutter af kampen. Vi var bagud 4-0 der, så kampen blev ikke ændret af det ene mål, fortæller Miltoft.

Begge drenge er dog enige om, at der var flere lyspunkter i Nordsjællands spil gennem kampen, og at de sagtens kan se det positive i deres spil, til trods for nederlaget.

– Synes vi kommer godt ud til kampen, og det syntes jeg også opgiversparket viser. Vi skal lige have gejsten op igen efter de scorer efter fire minutter, det fik taget lidt på os, men da vi får styr på spillet igen, synes jeg vi kører den godt rundt med tålmodighed. Anden halvleg lidt bedre end første. Vi har mere styr på det, vi får lukket bedre ned i forsvaret og kommer til flere større afslutninger, fortæller Miltoft og bliver fulgt trop af Christian Køhler:

– Vi kan bestemt ikke være tilfreds med vores præstation i specielt første halvleg. Vi får ikke sat os på spillet, som vi gerne ville, og kommer fortjent bagud 3-0. I anden halvleg kommer vi bedre ud til kampen, og sidder egentligt tungt på spillet. Vi tager derfor ting med fra anden halvleg, og bygger videre på det frem imod næste kamp.

FC Nordsjælland fører pt. ligaen med to point ned til FC Midtjylland, der dog er fire kampe bagud i forhold til FCN. Nordsjælland kunne derfor godt have brugt de tre point i jagten på, at ende øverst i tabellen. Igen er begge spillere dog enige om, at spændingen i U19-ligaen er intakt.

– Der er stor spænding på. Vi har haft lagt overliggeren højt i efteråret, så presset var stort på os i foråret. Vi fik vist i starten hvorfor vi havde vundet de kampe vi havde, og så skete nedturen desværre for os. Men der er stor spænding på, alt kan ske og vi gør vores for at vinde, og så må vi se på resten, siger Miltoft og bliver endnu engang fulgt op af Køhler.

– Som du selv nævner, så fører vi stadig ligaen, og presset er derfor stadig på FC Midtjylland. De skal hente point for at tage første pladsen fra os. Men I øjeblikket er det vigtigt at tage blikket væk fra stillingen, og i stedet fokusere på os selv. Vi tager én kamp af gangen, og har 100 procent fokus på at vinde den respektive kamp. Når vi har spillet vores egne kampe færdige, kan vi til sidst kigge på stillingen, og se hvad det blev til resultatmæssigt. Men for at svare på dit spørgsmål mener jeg bestemt stadig, at der er spænding i u-19 ligaen. Alt kan ske.

Næste gang FC Nordsjælland skal i kamp i U19-ligaen er den 9. maj, hvor de skal møde OB på udebane.

In this article