Talenttid – U17-ligaen – 30-04-2015 – Det er tæt i toppen

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U17-ligaen

kilde:dbu.dk
kilde:dbu.dk

Talenttids hovedansvarlige var i sidste uge ramt af mere end almindeligt gymnasiestress, og Talenttid fra U17-ligaen udkom ikke. Der skal derfor bedes om tilgivelse hos de (forhåbentligt) mange læsere, som ugentligt følger landets bedste U17-række her på siden.

Men nok om det.

For i weekenden var der hele seks kampe i U17-ligaen på programmet. FC. Midtjylland spiller i disse dage en turnering i Norditalien og var altså ikke i kamp, ligesom også FC. Nordsjællands tigre hvilede benene.

Hvilede benene gjorde hverken Silkeborg eller Brøndby, da de to mandskaber lørdag eftermiddag krydsede klinger. Anders Vellers tropper har endnu ikke levet op til de forventninger, som fik yndere af dansk ungdomsfodbold til at rette stor opmærksomhed mod Søholt i foråret 2014. I år har man således ikke formået at følge en sejr op med en ny en af slagsen, men har Brøndby til gengæld. De blågule har i det skjulte tilspillet sig en række point, og er nu en seriøst kandidat til guldmedaljerne.

Det var dog Silkeborg der startede bedst, og efter blot 12 minutters spil stangede midtbanemand Mads Emil Møller læderet i mål. I den efterfølgende periode var der chancer i begge ender, men to landsholdsaktuelle målmænd gjorde det svært for de offensive spillere, og derfor forblev det 1-0 til pausetid.

Straks efter pausen kunne Mads Emil Møller have bragt værterne på 2-0, men 98’eren misbrugte. Gad vide, hvordan kampen havde udformet sig, hvis Silkeborg var kommet foran med to. Det kan man kun gisne om, og kort efter var Brøndbys topscorer Oliver Carrara på spil. Med sit 13. sæsonmål udlignede han hjemmeholdets føring, så alt igen var lige igen.

1-1 var ikke en situation, der behagede Silkeborg.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent i de efterfølgende minutter, men måtte alligevel se gæsterne trække sig sejrsrigt ud af opgøret. I kampens overtid dukkede U16-landsholdsspiller Andreas Bruus op, og til sjællændernes store glæde afgjorde han kampen med sin scoring til 1-2. En kæmpe forløsning for de blågule der kampen igennem kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne. Sejren bringer Søren Weber Juuls tropper endnu tættere på de famøse guldmedaljer, som de fleste ellers troede, skulle gå til FC. Nordsjælland eller Esbjerg.

Netop Esbjerg var i weekenden på en svær opgave, da Jacob Lungi Sørensen og co. drog en tur til Aarhus, hvor AGF ventede. Der var ikke tvivl om hvem der havde favoritværdigheden inden opgøret. EfB lå inden kampen på rækkens andenplads, mens AGF var at finde på ligaens 12. plads. Eneste hvide sejr i foråret var da man slog upåagtede AC. Horsens, så derfor var det heller ikke den store overraskelse, at det var Esbjerg, der kom bedst fra land.

Efter blot fem minutter blev det 0-1. Manden med sidste fod på bolden var Martin Egelund.  Meget tydede på endnu en nedtur for de hårdtprøvede århusianere.

Men så var det som om, at lykken vendte.

Spillerne fightede, duellerne blev vundet og AGF dominerede pludselig kampen. Efter en halv time faldt udligningen, der lidt atypisk kan tilskrives højrebacken Lucas Jackson Møller, der efter et flot forarbejde af U16-landsholdsspiller Kasper Lunding bragte balance i regnskabet.

Værterne fortsatte presset i anden halvleg, og var kyniske til at straffe gæsternes boldtag, der for det meste resulterede i farlige AGF-angreb. Med godt et kvarter igen faldt det uundgåelige 2-1-mål. Tidligere Horsens-bomber Kristian Skovbjerg tog chancen fra distancen, og Andreas Pedersen i EfB-buret kunne blot halvklare, hvorefter bolden til stor glæde for hjemmeholdets spillere trillede ind i det tomme mål. Et sidste pres fra gæsterne udeblev, og så kunne AGF fejre årets blot anden sejr. For topholdet fra Vestjylland må opgøret betegnes som noget af et bump på vejen. Der skal andre boller på suppen, hvis Lars Vinds tropper skal gøre sig forhåbninger om ædelt metal.

Der var hverken boller på suppen eller ædelt metal, da HB. Køge lagde græs til opgøret mod FC. København. Svanerne gik til opgøret med fire nederlag på stribe, mens løverne fra hovedstaden blot havde tabt to af holdets seneste syv kampe. Den, på papiret, store forskel var ikke at spore. Køgegenserne sad i første halvleg på det meste af spillet, og havde den ene opstander ikke stået i vejen, havde hjemmeholdet også været foran med 1-0.

Føringen kom i stedet med fem minutter tilbage på klokken, hvor Alexander Sepp med sit første sæsonmål sikrede HB. Køge sejren. Det var ellers lige ved at gå galt i slutminutterne. FCK jagtede nu ivrigt en scoring og ét point, men U16-landsholdsmålmand Andreas Piilgaard viste klassen, og holdt københavnerne fra fadet. De tre point faldt på et tørt sted for svanerne, som med sejren har skabt kontakt til de resterende bundhold.

Apropos bundhold, så var lørdag også dagen, hvor OB var i aktion. At kalde fynboerne et bundhold er måske så meget sagt, når nu de stribede inden opgøret mod AaB havde vundet tre kampe i streg, og er et af forårets mest formstærke hold.

Den gode stime blev dog ødelagt lørdag.

AaB sad på tingene, og efter to kampafgørende begivenheder i det 20. minut, var den resterende del af kampen op ad bakke for de stribede. Først bragte Andreas Bjørnager AaB på 1-0, og ganske kort tid efter modtog Jacob Jeppesen et rødt kort, da han efter en løbeduel kantede en bolsjestribet. OB-lejren syntes, at det røde kort var i overkanten, men dommeren har altid det sidste ord og sendte Jeppesen tidligt i bad.

Nede med 10 mand opgav de unge odenseanere langt fra, og talentfulde Oliver Lønfeldt kunne i anden halvleg have sikret sit hold det ene point, men fløjspilleren misbrugte friløberen og dermed 1-0 til AaB, der efterfølgende, for første gang i over en måned, kunne synge sejrssangen i omklædningsrummet.

Det er efterhånden længe siden at AC. Horsens har sunget den famøse sang. Østjyderne er rækkens prygelknabe, et prædikat, som en storstilet afsked med flere profiler i vinterpausen desværre for Kim Øyans mandskab blot er blevet endnu tydeligere. Der var også klasseforskel på AC. Horsens og lørdagens modstander fra Randers, da de to hold mødtes på sidstnævntes hjemmebane. Opgørets helt store profil blev Emil Riis, der med fire scoringer nu er alene på U17-ligaens topscorerliste. 21 scoringer i 21 kampe lyder statistikken – ganske unikt. Udover Riis uddelte Randers-træner Mads S. Lyng også ros til midtbanespillerne Simon G. Jensen og Mathias Damborg, ligesom forsvarsspillerne https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Lykke og Anders Olesen også fik pluspoint i trænerens bog.

For de gule stod Nicolai Dohn for den enlige scoring, der dog ikke ændrer på resultatets ydmygende cifre. Efter opgøret var Kim Øyan da heller ikke just nogen tilfreds herre. Han ønskede at se mere ”Roy Keane”-agtige ting fra sit hold, men det kan selvsagt være meget svært, når man ikke har vundet en fodboldkamp i mere end fem måneder. Således skal vi helt tilbage til den 8. november 2014 for at finde seneste sejrssang i de gules omklædningsrum – det er godt nok lang tid siden!

Helt så længe siden skal vi ikke tilbage for at finde seneste Vejle-sejr. Vi skal faktisk blot en uge tilbage, hvor VB i det østjyske lokalopgør besejrede netop AC. Horsens med 2-3. Det var, og er til stadighed de rødklædtes eneste sejr i 2015, hvor holdet har været massivt plaget af skader og sygdom. Lørdag skulle man forsøge at bygge på efter succesoplevelsen i Horsens. Denne gang var modstanderen Lyngby.

Og Lyngby er ikke noget dårligt fodboldhold.

Det har de bevist op til flere gange, og lørdag var ingen undtagelse. Den tidligere AGF-fløj Gabana Topenya har virkelig fået gang i støvlerne i sin nye klub, og det var netop ham, der efter godt 20 minutter bragte sjællænderne foran. Vejle svarede dog efter 35 minutter igen, da midtbanedirigenten Agon Mucolli efter at have snydt to modspillere, kunne bringe balance i regnskabet.

De kongeblå tog derefter initiativet med kampen, og angreb på angreb fulgte. 1-2 blev det allerede inden pausen ved Lorent Callaku, hvorefter forskellen på de to hold blot blev større i anden halvleg. Her stod Waldemar Clem for målene til 1-3 og 1-4, inden Vejle først i dommerens tillægstid, hvor kampen for længst var afgjort, vågnede op til dåd. Andreas Laursen og Sebastian Bruhn nettede efter dødboldsituationer, og fik således resultatet til at se mindre smertefuldt ud, end det i virkeligheden var.

Sejren var Lyngbys tredje på stribe. Sådanne takter er ikke set siden den spæde sæsonstart, hvor lyngbygenserne legede med i toppen af rækken. En nuværende placering som nummer fem må siges at være tilfredsstillende. Et sådant adjektiv kan på ingen måde sættes på Vejles forår. Én sølle sejr i syv kampe er jammerligt for østjyderne, der ikke har vundet på hjemmebane i over fem måneder!

Klarest i hukommelsen efter rundturen fra weekendens kampe i U17-ligaen står Esbjergs skuffende nederlag til AGF. Topholdet kan ikke tillade sig at tabe flere af sådanne opgør. Man har med pointtabet forøget spændingen i toppen, hvor blot to point adskiller nummer et fra nummer tre. Længere nede i tabellen finder vi Randers, der med Emil Riis i hopla skilte AC. Horsens fra hinanden. Riis’ fire kasser må siges at være rundens helt store positive overraskelse.

In this article