Talenttid – U19-ligaen – 29-04-2015 – Hvor blev målene af?

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

 

Kilde:dbu.dk
Kilde:dbu.dk

Somme tider går tingene op i en højere enhed. Somme tider går drengedrømmen i opfyldelse. Således for Brøndbys angrebstalent Nikolai Laursen der i weekenden fik sin debut for de blågules bedste mandskab. Ikke nok med at Laursen som 98’er, og egentlig berettiget til at spille i U17-ligaen, fik sin debut, nej, angriberen ville mere end det, og i det 88. minut blev Laursen den yngste Brøndby-målscorer i historien, da han i en alder af 17 år og 66 dage med et hårdt og velplaceret venstrebensspark gjorde det til slutresultatet 4-0. En helt og aldeles fantastisk historie om en spiller, der har fået hele sin fodboldopvækst på den københavnske vestegen.

Når Nikolai Laursen ikke mænger sig med Superliga-profilerne, tørner han ud for klubbens talentfulde U19-hold. I lørdags var Laursens sædvanlige holdkammerater på en svær opgave på udebane mod formstærke Silkeborg. Talenterne fra Søholt har efter en lidt sløj start på foråret virkelig fundet nøglen til succes, og kom til opgøret med sejre mod FC. København og FC. Nordsjælland, ligesom mange af U19-spillerne også har medvirket i store bedrifter på klubbens reserveligahold.

Der var masser talent at spore i kampens indledning, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Jeppe Gertsen afsluttede flot, men Brøndbys 95’er i målet, Andreas Hansen, viste exceptionel gode ting og hindrede en SIF-scoring. Kampen var præget af hårdt, fysisk spil og to gode målmænd – 0-0 ved pausen.

Brøndby kom ud af omklædningsrummet med fornyet energi, og lagde et stort tryk på det jyske forsvar. Efter ti minutter af kampens sidste halvdel stillede presset dog en smule af, og Silkeborg begyndte at dominere kampen. Det udmøntede sig i flere store chancer, men det var alligevel gæsterne, der var tættest på at få nettet til at blafre. Desværre for Per Frandsens mandskab stod ydersiden af stolpen i vejen, og så sluttede det, som det begyndte: 0-0.

Det var tredje gang på fire kampe, at Brøndby spillede uafgjort, og der skal snart tre pinde på BIF-kontoen, hvis de storambitiøse sjællændere skal have metal hængt om halsen. For Silkeborg var kampen enden på opgør mod Sjællandske hold. En pointhøst på syv point mod tre på papiret bedre mandskaber må siges at være aldeles godkendt.

Aldeles godkendt kan ikke siges at definere OB’s sæson. Fynboerne lå efter efterårssæsonen sidst, og foråret har også budt på store udfordringer for de stribede fra Ådalen, der kom til opgøret med klare nederlag mod Lyngby og FC. Midtjylland i bagagen. I AaB-lejren var der derimod grund til optimisme inden lørdagens kamp. Nordjyderne var ubesejrede i holdets seneste tre kampe, og den sløje sæsonstart var for længst glemt.

Eller var den nu også det? Kampen startede med OB i teten. Gæsterne pressede langt oppe på AaB’s banehalvdel, og en flok passive bolsjestribede talenter syntes i kampens indledning en smule overmatchede. Det fynske overtag resulterede sig i den største chance, man kan få i fodbold, nemlig den fra 11-meterpletten, men Frederik Reimer i AaB-buret agerede redningsmand og reddede forsøget.

Ikke lang tid efter var der fare på færde i modsatte ende af banen.

Værternes topscorer Rasmus Thellufsen var involveret, og efter 17 minutter gjorde AaB-topscoreren med sit sjette sæsonmål det til 1-0. Den resterende del af halvlegen var præget af dårligt spil og var ganske chancefattig.

Anderledes målrigt blev det efter pausen. Endnu engang forsøgte OB at stresse modstanderen langt oppe på banen, men nu var AaB forberedte. I det 57. minut blev det 2-0, da Sebastian Grønning Andersen, sidste sæsons målkonge i U17-ligaen, der har haft så svært ved tilvænningen til U19-ligaen, scorede sit første sæsonmål. Foran 2-0 var aalborgenserne i fuld kontrol. Tilskuerne måtte dog vente til det 87. minut, inden næste mål faldt. Igen var det Rasmus Thellufsen, der blev krediteret for en scoring, da han efter en flot dribletur gjorde det til 3-0. I kampens tillægstid blev ondt værre for OB. Johan Ejsing ville også lege med og scorede til 4-0. En i forvejen lang bustur tilbage til Fyn blev da endnu længere.

I næste runde skal odenseanerne en tur til Esbjerg, hvor sidste sæsons guldvindere venter. Vi spår OB endnu en lang lørdag eftermiddag.

Og mens vi er ved det, altså snakken om lange lørdag eftermiddage, vil tilskuerne til kampen mellem Vejle og Lyngby sikkert påstå, at lørdag eftermiddag d. 25. april var en af de længere af slagsen.

Det var nemlig ikke meget godt fodbold og store målchancer, spillerne diskede op med. I første halvleg var den normale U17-spiller Christian Kudsk tæt på, men fløjspillerens afslutning tog stolpen bag Oliver Foss, som af endnu et par omgange blev testet i kampens første halvdel. En halvdel præget af høje bolde og mange frispark.

Anden halvleg begyndte med et kvalificeret forsøg fra Lyngby-profil Gustav Therkildsen, men 95’eren måtte se overlæggeren nægte ham scoring, ligesom træværket også en rum tid senere var en hindring for hjemmeholdet. Igen var det Kudsk, der var på spil, og igen stod stolpen i vejen for et flot venstrebensspark. Det lugtede længe af 0-0 i VB-parken, især efter at hjemmeholdets største profil Patrick Rasmussen tidligt i opgøret måtte udgå med en skade. I slutminutterne kunne Lyngby have tyvstjålet sejren. Den tidligere U19-landsholdsspiller Christoffer Boateng snød sin direkte modstander ved baglinjen, og fik også afsluttet mod mål. Desværre for de kongeblå havde Jakob ”Yankee” Henriksen en af sine gode dage, og sørgede for at opgøret sluttede uden hverken scoringer eller vinder. 0-0 resultatet må siges at være på sin plads, selvom Vejle-lejren efter kampen, med tanke på de to stolpeskud og en misbrugt friløber, følte, at de havde fortjent sejren. Pointet var østjydernes første i 2015, som inden kampen altså havde budt på lutter nederlag. De rødklædte VB’ere kæmper en hård kamp i bunden af rækken, hvor kun OB synes at være ligeså uefne.

I den modsatte ende af tabellen finder vi Esbjerg. De forsvarende mestre må allerede her i april måned erkende, at man ikke er stand til at forsvare titlen. Alligevel er medaljer et absolut tema i det vestjyske, hvor Rene Christiansens tropper har bronzemedaljerne i sigtekornet. Skulle sådanne forhåbninger indfries, var sejr i lørdagens opgør mod AGF et krav.

Men en sejr mod AGF er ikke nemt. Århusianerne har nemlig været forårets helt store overraskelse, og 7-1-triumfen på Farum Park kommer til at kendetegne holdet i den resterende del af sæsonen. Claus Therkildsens smalle trup, der i vinterpausen måtte sige farvel til flere spillere, der havde mistet lysten til spillet, præsterer weekend efter weekend på et højt niveau. De offensive profiler er til at få øje på: Ramjavakar Yogathas, Michael Zacho, Oliver I. Pedersen og Oscar Scott Carl er navne, man skal holde et vågent øje med.

Der er dog også et par navne i vestjydernes spillertrup, som man burde tage notits af. Rækkens fjerdeplads råder over et talentfuld kuld af spillere, og det var disse, der startede opgøret bedst. Det var næsten ikke til at se, at flere af Esbjergs spillere havde spillet tre kampe på en uge. Nej, gæsterne dominerede opgøret, og dominansen udmøntede sig i en scoring efter 20 minutter. Mathias Kristensen bragte med sin anden sæsonscoring sit hold i front, og så var EfB atter på sejrskurs. Efterfølgende kom værterne sig over den skuffende start på kampen, og fik produceret de chancer, der skal til, hvis man vil vinde. I første halvleg svigtede ’forårets hold’ dog, og 0-1 ved pausetid.

I anden halvleg havde Jeppe Brinch og co. i flere tilfælde muligheden for at lukke og slukke kampen, men AGF havde i den grad også sine målchancer, og havde det ikke været for U19-landsholdskeeper Daniel Iversen i Esbjerg-buret, havde opgøret haft et andet udfald. Talentfulde men uskarpe Kasper Nissen forsømte i slutminutterne at gøre det til 2-0, efter at Mikkel Maigaard så flot havde assisteret ham. Nissen sparkede over mål.

Indskiftede Mathias Thorup havde kampens sidste mulighed, men ligesom sin holdkammerat Nissen var han ineffektiv og misbrugte. Derfor sluttede en intens og chancerig kamp med en udesejr på 0-1. AGF-træner Claus Therkildsen mente efterfølgende, at hans mandskab havde fortjent mindst det ene point, men måtte samtidig erkendte at man ikke helt ramte det vanlige niveau.

Sejren bringer Esbjerg et skridt nærmere de eftertragtede bronzemedaljer i en runde, der atypisk var utrolig målfattig. Fem mål i fire kampe er et udsædvanligt scenarie i U19-ligaen, som plejer at være karakteriseret af massevis af mål. Måske målene kommer i næste spillerunde, hvor vi igen skal have topholdet FC. Midtjylland i aktion. Ulvene tager hjemme imod Silkeborg, og kan med en sejr komme et skridt nærmere guldet.

In this article