U21-anfører: Ikke godt nok


Jannik Vestergaard var ikke tilfreds med Danmarks præstation i 1-0 sejren over USA’s U23 mandskab. Der blev begået for mange fejl, og spillet blev for rodet, mener han.  

Danmarks U21-landshold spillede tirsdag aften testkamp mod USA’s U23 landshold på et regnvådt Lyngby Stadion. Amerikanerne lignede på papiret en overkommelig modstander, og danskerene vandt også 1-0, men ellers var der ifølge anfører Jannik Vestergaard ikke mange positive ting at tage med fra opgøret.

– Det blev en meget rodet kamp på en svær bane. Det var ikke en særlig god fodboldkamp, hverken fra vores side eller fra deres side, hvor begge hold begår mange fejl. Vi ender med en sejr, men helt tilfredse er vi ikke, fortæller han til D’BOLD.

Det er kun blevet til to mål i de seneste tre kampe for det danske U21-landshold, og Vestergaard understreger vigtigheden af, at U21-holdet arbejder videre med at være skarpere foran mål frem mod EM til sommer.

– Vi får spillet os frem til chancer i aften og får også scoret, men det er et punkt, vi skal arbejde med og stadig kan blive endnu bedre til.

Den danske anfører mener dog, at det ser godt ud defensivt og roser U21-landsholdets tre keepere, der alle har fået spilletid i de seneste tre kampe, hvor det er blevet til tre clean-sheets i træk.

– Grundlæggende står vi godt defensivt, og i de enkelte situationer hvor vi i forsvaret har haft problemer, har vi haft tre målmænd der har steppet gevaldigt op.

Det danske U21-landshold er til sommerens EM slutrunde havnet i en vanskelig gruppe bestående af Tyskland, Serbien og værstnationen Tjekkiet, men Vestergaard tror på, at en kollektiv hold indsats kan hjælpe holdet videre til en semifinaleplads:

– Vi vil gerne videre fra gruppespillet, og det kræver, at vi leverer en række gode præstationer, der nogle gange også skal være over niveau. Enkeltvis tror jeg ikke, vi kan matche mange af de andre hold, så vi må spille på en kollektiv indsats, som er det, vi er gode til.

U21-landstræner Jess Thorup udtager sin endelige trup til EM slutrunden senest den 7. juni, og Danmark spiller deres første kamp den 17. juni mod værterne fra Tjekkiet.

 

 

In this article