19-årig FCK-debutant: Håber Ståle tør bruge mig

FC Københavns nyeste skud på stammen er Marcus Mathisen, som fik debut for en uges tid siden. Nu drømmer han om mere spilletid.

For halvanden uge siden fik 19-årige Marcus Mathisen debut for FC København, da han blev skiftet ind i guldkampen mod FC Midtjylland fem minutter før tid. Selvom udfaldet ikke blev som midterforsvareren havde håbet, var der alligevel mange positive ting at tage med fra kampen.

FCKs forsvar er diagnosticeret med den sjældne lidelse kronisk skadede aktører, og hvis der skal ændres på den alt for tit underbemandede situation i forsvaret, skal der hentes nye kræfter ind i det forestående transfervindue. Men står det til Mathisen, behøver man ikke tilknytte nyt blod på den position.

– Jeg håber rigtigt meget på, at Ståle tør satse på mig, og jeg vil gøre alt for at kæmpe for min plads og bevise over for ham, at jeg er klar til det her og at jeg er god nok. Så jeg håber, at han vil have mig og tør have mig som en backup, hvis det skulle ske, at der var en startplads ledig, siger stopperen til D’BOLD.

Selvom selvtilliden hos U19-landsholdsspilleren ikke ser ud til at fejle noget, havde han alligevel ikke helt ventet at blive kastet for ulvene så tidligt.

– Der har jo været en masse skader, så jeg havde selvfølgelig håbet på at få chancen. Men det var selvfølgelig fedt, at jeg kom ind allerede der efter kun at have siddet på bænken en gang, og så i sådan en stor kamp som det jo var.

Nu gælder det først og fremmest om at tage ved lære af de ældre kolleger, og senere har Mathisen ambitioner om at blive en fast del af det hold, han for tiden får lov til at træne med til hverdag.

– Der er selvfølgelig et stykke vej op til de andre. De har en masse erfaring og det er meget dygtige spillere. Så der er stadig et stykke vej igen og jeg mangler noget erfaring, som de har en masse af. Jeg skal bare suge til mig og jeg træner med dem hver dag, så alt det de gør skal jeg bare prøve at tage til mig. Jeg håber, at jeg en dag har niveauet til at gå ind og gøre det godt sammen med dem.

Drømmen er, at den mørkeblonde forsvarsklippe om få år kan stå på den store scene hver weekend.

– Jeg håber, at jeg kan få en del spilletid inden for de næste par år. Der er selvfølgelig rigtig mange gode spillere og det er et godt hold, så det er altid svært og der er stor konkurrence, men jeg håber, at jeg vil få en del spilletid i den næste tid og være en fast del af truppen. Det gælder om at bide sig helt fast, slutter Mathisen.

Der resterer to kampe af sæsonen, og her har teenageren lov til at håbe på mere spilletid, eftersom FCK allerede har sikret sig andenpladsen og kun venter på at få sølvmedaljerne hængt om halsen.

 

In this article