Danskerfredag: Daniel Thorup

Danskerfredag har i denne uge snakket med det unge FC Nordsjælland-talent, Daniel Thorup. Her fortæller den 19-årige højreback lidt om sine evner: “Jeg ser mig selv som en klog spiller med godt blik for spillet både i det offensive og defensiv”.

I denne uge har Danskerfredag fået fat i Daniel Thorup, som til dagligt spiller på FC Nordsjællands U/19-mandskab. Den unge back har været meget skadet i denne sæson, men dog har han fået et par kampe i benene. Her fortæller han lidt om sin egen sæson.

– Jeg var ude med en meniskskade hele efteråret og er derfor først kommet med her i foråret. Jeg spillede de første tre kampe her i foråret og her synes jeg har gjort det godt, men har så været lidt inde og ude de sidste par kampe, hvilket jeg har været lidt uforstående overfor, men sådan er denne verden. Jeg har haft næstsidste fod på en masse store chancer og også et par assister, så jeg synes egentlig det har været godkendt.

Han siger selv han er godt tilfreds med sine egne præstationer, men hvad mon han syntes om holdets præstationer?

– Havde du spurgt mig inden denne halvsæson, så havde jeg sagt, at vi skulle vinde guld. Det ser desværre meget sort ud, men rent matematisk er det stadig muligt, og så længe det er det, så er det klart det vi går efter. Vi mangler trods alt stadig at møde FC Midtjylland, og kan vi vinde dér, ved man aldrig hvad der kan ske. Jeg synes vi har holdet til det, så derfor skal vi selvfølgelig gå efter det. Derudover har vi spillet os i pokalfinalen, hvor vi også går stærkt efter, at vinde den.

Den 19-årige forsvarsspillers tid på U/19-holdet kan meget vel snart være ovre, og måske en chance på førsteholdet venter, men hvad med den senere fremtid? Her giver han sit syn på hvordan fremtiden ser ud fra hans vinkel.

– Jeg drømmer da, som alle andre, om at kunne gøre fodbolden til en levevej. Om det bliver det, må tiden vise, men det er da hvad jeg stræber efter, og så må vi se. Hvis vi skal op og snakke om den helt store scene, så har jeg altid godt kunne tænke mig at spille i Tyskland eller England. Det er også her jeg ser mine evner passer bedst ind, så hvis jeg en dag kunne få lov til at spille i et af de to lande, ville jeg absolut ikke sige nej.

FC Nordsjælland U/19 ligger pt. nummer to i U/19-ligaen, syv point efter FC Midtjylland, som møder netop Nordsjælland i Herning, så det bliver spændende at se om der kunne ny spænding i U/19-ligaen igen.

In this article