Danskerfredag: Gustav Marcussen

I dag har Danskerfredag haft fat Gustav Ølsted Marcussen, som til dagligt spiller hos Lyngby BK U/17-holdet. Her forklarer han lidt om hvad han er god til. “Jeg ser mig selv som en god teknisk spiller med god fysik. Man kan vel også sige, at alle ligaer har brug for dygtige offensive spillere, så må jeg jo “bare” sørge for at blive dygtig nok”.

Dygtig er han, den unge offensiv spiller, men hvad synes han han skal forbedre?

– Jeg ved at det kræver en stor indsats, at blive rigtig dygtig i fodboldens verden. Der er så mange dygtige spillere. Jeg vil arbejde på konstant at blive farligere for modstanderne. Jeg skal lave flere assist og flere mål i fremtiden.

Han nævner selv ovenover at han er en god teknisk spiller, men har han altid været det? Hvad syntes folk om ham da han var yngre?

– Det jeg husker, og det mange har fortalt mig var, at jeg havde hurtige fødder, var en dygtig teknikker/dribler. Glæden ved at spille fodbold har altid været min styrke, også i børneårene.

Han nævner også at han gerne vil være mere afgørende – efter hans mening. Her siger han hvad klubben syntes om ham og sine færdigheder?

– Jeg har indtrykket af at Lyngby Boldklub, er glad for mig som spiller og tror på mig. Jeg gør mit bedste hver dag for at bevise for dem, at de har gjort det rette i at tro på mig. Vi har et stærkt samarbejde.

Det lyder til at klubben har store ambitioner med Gustav. Men hvad synes han selv om sine egne præstationer og hvad er målet i Lyngby?

Jeg er tilfreds med egne præstationer. Jeg er stadig en ung spiller, og jeg arbejder hårdt hver dag på at forbedre mine præstationer, så meget jeg kan. Mit/vores mål på holdet er at gøre alt hvad vi kan, for at præstere så godt som muligt, til træning og i kamp. Mit mål er at blive god nok til A-holdet og gerne et A-hold i Superligaen.

Gustav går en spændende fremtid i møde og kun tiden vil vise om det unge Lyngby-talent, spiller sig ind på holdet i Superligaen. Det kan både gå op og ned. Han ved ikke selv hvilken liga der passer til ham, så alle muligheder er fortsat åbne. Uanset hvad bliver det spændende at følge Gustav om et par år.

In this article