Nu kan Sisto spille for Danmark

Pione Sisto er nu spilleberrettiget for det danske landshold, så fra nu af kan Morten Olsen udtage ham til A-landsholdet, hvis han vil.

Efter en længere proces igennem FIFA’s systemer har DBU i dag fået endeligt svar om hvor vidt FC Midtjyllands Pione Sisto må optræde for Danmark. Den sprudlende offensivspiller, der har forældre fra Sydsudan og som også er født i landet, har fået positivt svar.

DBU har nemlig fået besked på, at Pione Sisto pr. dags dato må optræde i det danske nationalkluns. Det er til stor glæde for spilleren selv.

– Det er en kæmpe glæde. Og længe ventet. Men det er kæmpestort, at være spilleberettiget og nu endelig kunne stille op for Danmark, siger Pione Sisto til dbu.dk.

Pione Sisto er derfor nu også en mulig spiller i Jess Thorups trup til U21 EM i Tjekkiet til sommer.

– For dansk talentudvikling er det glædeligt, at formalia omkring Pione endelig er på plads, så må vi afvente det sportslige. Nu håber vi, at Pione kommer stærkt tilbage, så han kan komme i betragtning til EM-truppen, siger U21-landstræneren.

Faktisk var det en glædens dag for FC Midtjylland-spilleren, der udover spillerberrettigelse til landsholdene i dag også var tilbage på træningsbanen for første gang i foråret.

In this article