Talenttid – 26-05-2015 – U19-ligaen – Tillykke, FC. Midtjylland

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

Stillingen med to runder igen (foto:dbu.dk).
Stillingen med to runder igen (foto:dbu.dk).

 

FRA HELE D’BOLD’S REDAKTION SKAL LYDE ET STOR TILLYKKE TIL FC. MIDTJYLLAND!

De midtjyske U19-ulve vandt lørdag d. 23. juni det danske mesterskab for U19-hold, da man hjemme på Wunderelf Arena besejrede rækkens nummer to fra FC. Nordsjælland med 3-1.

Det stod allerede ved vinterpausen fast, at ulvene fra heden og tigrene fra Farum skulle kæmpe en hed kamp om DM-titlen. FC. Nordsjælland havde fem point mere end FC. Midtjylland, der dog havde en kamp i hånden.

Foråret startede miserabelt for Kenneth Andersens jyske krigere, der med et 5-2-nederlag AGF gav os god grund til at udpege FC. Nordsjælland som ikke bare favoritter, men også ganske store favoritter.

Til ulvenes held havde århusianerne i opgøret benyttet en ulovlig spiller, og derfor blev resultatet ændret til en 3-0 skrivebordssejr til FC. Midtjylland. Trods de tre ”vundne” point på kontoen, var jyderne rystede over kampens udfald, der siden blev et wake-up-call. Nu gik alvoren op for Rasmus Lauritsen og co., der i efterfølgende opgør præsterede langt mere stabilt.

En smal sejr mod tredjepladsen fra Randers var livsvigtig, ligesom den efterfølgende sejr mod det dengang formstærke OB-mandskab også var det.

Herefter så de sortklædte ulve sig ikke tilbage.

Ikke før tirsdag d. 19. juni, hvor man hjemme tog imod Vejle. En sejr, og guldet ville være en realitet. En sejr, og en hel sæsons slid, slæb og masser af sved ville give meget mere mening.

Men sejren udeblev.

FC.Midtjylland dominerede kampen, havde bolden klart mest og dermed også flest chancer, men ingen spillere trådte for alvor i karakter. Babajide David og Razak Adebayo gjorde med flere gode gennembrud på kanten ellers deres, men der var grus i det midtyske maskineri.

Måske var det nervøsiteten, der spillede ind, eller måske var det modstandernes fortjeneste, at kampen sluttede, som den gjorde. Vejle, der altid kan løbe lidt stærkere og hoppe lidt højere, når de møder rivalerne fra FC. Midtjylland, spillede en god kamp, og selvom man stod lavt på banen, havde man et par store målchancer, og med lidt held havde østjyderne tyvstjålet alle tre pinde.

Men det sluttede altså uden mål og uden guldjubel. I første omgang.

For i lørdags var der atter lagt i kakkelovnen til guldfest i Ikast. Wunderelf Arena, som er det tidligere Ikast Stadion, men nu er omlagt til kunstgræsbane og hjemsted for flere af klubbens ungdomshold, skulle være stedet, hvor man officielt sikrede sig mesterskabet. Blot ét enkelt point skulle midtjyderne bruge, for at hive DM-titlen i land. Modstanderne var sæsonens helt store, direkte rival fra FC. Nordsjælland i en kamp, som var toppen af poppen inden for dansk ungdomsfodbold. Det bliver simpelthen ikke større.

Et utal af tilskuere var mødt op til den potentielle guldfest for at støtte regionens største talenter. De blev gevaldigt skuffede, da Souheib Dhaflaoui efter blot fem minutters spil bragte gæsterne i front. En fejl i ulvenes forsvar udnyttede Mikkel Song, der sendte bolden ind i panden på Dhaflaoui, som altså passerede Rasmus Bach og scorede sit 12. sæsonmål.

Skulle guldfesten virkelig glippe for anden gang på fem dage?

Nej, det skulle den ikke! I det 20. minut blev det 1-1, da den tidligere Vejle-dreng Mads Døhr Thychosen fik tilkendt et straffespark, som nigerianeren Gloire Rutikanga stensikkert udnyttede.

Kampen forløb som forventet.

FC. Nordsjælland sad på det meste af spillet, men skabte ikke meget, hvilket FC. Midtjylland gjorde, når de med langt færre afleveringer spillede sig frem til chancerne. Dem kom der dog ikke så mange af i første halvlegs sidste halvdel, så derfor 1-1 ved pausetid.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg, men værternes hårde presspil kostede mange kræfter, og gæsterne overtog mere og mere. Derfor lå en FCM-scoring ikke i kortene, men efter 77 minutters spil, blev det alligevel en realitet. Rasmus Nicolaisen sendte en knivspark bold i dybden. En af de slags bolde, som en ægte angriber elsker at få, og en ægte angriber, ja, det er sidste sæsons topscorer Razak Adebayo. Nigerianeren tog to touch på bolden, hvorefter han ganske koldblodigt placerede den uden for målmandens rækkevide og i netmaskerne. Et mål, som efter alt at dømme ville sikre FC. Midtjylland det danske mesterskab.

Få minutter efter blev sejren og mesterskabet endegyldigt cementeret. Razak Adebayo sendte sin offensive kammerat Babajide David i dybden, og med noget der lignede en ’tåhyler’, var kampens tredje nigerianer-scoring en realitet.

Sejren ville ingen ende tage - guldfest og ekstase!
Sejren ville ingen ende tage – guldfest og ekstase!

Ikke mange minutter senere fløjtede dommeren opgøret af. FC. Nordsjællands Mads ”Mini” Pedersen sparkede i samme øjeblik i stor frustration bolden langt væk, mens midtjydernes spillere og delegerede stormede banen i vild jubel. Ganske symbolsk.

”Vi er mestrene, mestrene, mestrene, mestrene”, skrålede ulvene taktfast, alt imens de mange fremmødte, heriblandt cheftræner Glen Riddersholm, klappede og lykønskede holdet endnu en gang.

DM-titlen for U19-hold kom i hus blot tre dage efter, at Superligamandskabet sikrede sig titlen i landets bedste fodboldrække, og for at det ikke skal være løgn, var lørdag også dagen, hvor klubbens kvinder vandt håndbold-DM. Tre titler på tre dage – mon ikke der er smil på læben i det midtjyske?

FCM-TV har lavet en glimrende reportage med højdepunkter fra guldkampen, hvor man efterfølgende følger de unge ulves guldfest. 

Vi har også her på siden fanget flere af guldvinderne til interviews. Blandt andet Mads Thychosen, som gerne selv havde taget sig af straffesparket, som Glorie Rutinga scorede på, mens også den feststemte målmand Rasmus Bach har haft en snak med D’ BOLD.

Og her sidder de så, de ny kårne mestre!
Og her sidder de så, de ny kårne mestre!

Og hermed fra de ny kårne mestre til de forsvarende.

Esbjerg var lørdag morgen draget til Lyngby, hvor Rene Christiansens formstærke mandskab skulle forsøge at komme et skridt tættere på de bronzemedaljer, som er holdets ambition og desuden er inden for rækkevide. Sidst man gæstede Lyngby var det med guldmedaljer om halsen, direkte tv-transmission og efterfølgende guldfest i Esbjergs Skolegade.

Ikke nær så festligt forløb første halvleg, der bedst kan karakteriseres som chancefattig. De største chancer kom efter dødbolde, og netop dødboldene skulle i anden halvleg vise sig at blive afgørende.

Efter ti minutter af anden halvleg, blev 98’eren Jeppe Schultz, som i år er blevet rykket op fra vestjydernes U17-mandskab, kampens første målscorer, da han nåede højest på Mikkel Maigaards hjørnespark. Oliver Foss i Lyngby-buret havde egentligt styr på kuglen, men enten var den glat eller også forstyrrede andet værternes keeper, som tabte bolden ind i målet – 0-1 – og et skridt tættere på bronzen.

Et kvarter senere tog vestjyderne et endnu større skridt. Atter et hjørnespark fra Mikkel Maigaard blev farligt. Bolden havnede for fødderne af Mathias Kristensen, der på det seneste har fået smag for det der med at score mål. Midtbanemanden kanonerede bolden i mål, og da Lyngby i de resterende 25 minutter ikke havde meget at byde på, sluttede kampen med en fortjent sejr på 0-2 til Esbjerg.

De kongeblå sjællændere har ikke scoret i de seneste fire kampe, og ikke vundet en fodboldkamp i over to måneder. Det ser sløjt ud for forstadsklubben.

Cirka 20 kilometer sydpå – nærmere betegnet Brøndby – tog de blågule imod FC. København. Uanset tid, sted og aldersgruppe er derbyet altid stort, og lidt flere tilskuere end vanligt var mødt op til opgøret mellem de to sjællandske giganter.

Vestegnens talenter var uden nederlag i de seneste ti kampe (!!!), mens løverne fra hovedstaden gik til kampen med seks nederlag på stribe.Forskellen var til at tage og føle på. FCK har haft et miserabelt forår, er nu at finde i den nederste halvdel i U19-ligaen. Favoritværdigheden lå hos Brøndby.

Det var dog løverne, der kom bedst fra start. Allerede efter seks minutter faldt dagens først mål. Gæsternes Lucas Simonsen var efter en glimrende assist fra Mathias Krigbaum manden med målet, inden Krigbaum ville andet end at assistere, og scorede til 0-2.

Alt dette efter blot ni minutter – formstærke Brøndby var i opløsning – hvad skete der!?

Per Frandsens tropper virkede drænede for energi og gåpåmod, men fik spillet sig op, som halvlegen skred frem. I en god BIF-periode scorede Daniel Chukwumah lidt ud af det blå til 0-3, og Brøndby var nu på vej mod en ydmygelse mod det hold i verden, man sidst havde lyst til at tabe til.

Men de blågule fortsatte, og moralen steg en hel del, da midterforsvarer Mads Andersen i første halvlegs slutminutter fandt nettet bag Daniel Jespersen. Mads Andersen var Brøndbys bedste på dagen, og kronede det altså med et flot langskudsmål.

I anden halvleg var kampbilledet et helt andet. Nu var værterne i teten, og med indskiftningen af U17-spilleren Magnus Häuser og den midtbanemand Jamil Failzi, var Brøndby nu ovenpå, og pressede FCK langt tilbage på banen.

Trods et overtag i spil og chancer, lykkedes det ikke Masterclass-holdet at komme tilbage i kampen. Oliver Carrara, som man ligesom Häuser havde lånt fra klubbens succesfulde U17-hold, havde et par halve chancer, men ikke noget nævneværdigt, så derfor sluttede kampen med en overraskende 1-3 sejr til FC. København, der dermed vandt for første gang i syv kampe.

For storambitiøse Brøndby gjorde nederlaget ekstra ondt. Selvfølgelig fordi modstanderen var den største rival, men også fordi at nederlaget betyder, at man ikke længere er inde i billedet til bronzemedaljerne. Det passer ikke ind Per Rud og de resterende Brøndby-bossers verdensbillede.

Hvad der passer FC. Midtjyllands direktør Claus Steinlein ganske glimrende, er klubbens U19-mesterskab. Direktøren havde til stor glæde for de unge ulve reserveret bord på Hernings lokale diskotek, Crazy Daisy.

FC. Midtjylland er landets bedste U19-hold.

In this article