Talenttid – U17-ligaen – 07-05-2015 – Nyt førerhold

I skyggen af den professionelle seniorfodboldverden finder vi talenternes skueplads. D’BOLD inviterer jer indenfor I en verden, hvor unge, håbefulde spillere på daglig basis gør deres ypperste for at forfølge drømmen. Læs med her, for at høre denne uges bedste nyheder om dansk ungdomsfodbold!

U19-ligaen

kilde:dbu.dk
kilde:dbu.dk

Spændingen i toppen af landets bedste U17-række spidser til. De to ellers så suveræne tophold Esbjerg og FC. Nordsjælland har vist tegn på svaghed, og Brøndby er kommet fra baghjul, og er nu en seriøs guldbejler. Alle tre tophold var i aktion i lørdags, mens Silkeborg, Lyngby, Randers, HB. Køge, AC. Horsens og AaB alle hvilede benene.

Først på eftermiddagen lagde Farum Park kunstgræs til FC. Nordsjællands kamp mod FC. København. Tigrene mod løverne.

Førstnævnte mandskab havde ikke været i kamp siden d. 18. april, så tunge ben var ikke et tema. Efter blot syv minutter kom førerholdet på sejrskurs. Daniel Skovs hjørnespark havnede i pandebrasken på Jakob Johansson, der dermed kunne fejre sin 21. sæsonscoring. Kort efter var den gal i den modsatte ende. Sidney Appu blev sendt i dybden, linjevogterens flag forblev nede, og så gjorde Appu det onde ved hjemmeholdet.

Balance i regnskabet var der dog kun for en stund. Kort efter var de to U17-landsholdsspillere Skov og Johansson nemlig på spil igen. Daniel Skov sendte en glimrende dybdebold afsted til topscorer Johansson, der afdriblede keeperen og fra en spids vinkel sendte bolden over målstregen – 2-1 – og igen havde Kasper Kurlands tropper kurs mod at forsvare førstepladsen.

Alligevel gik det galt, og FC. Nordsjælland måtte nøjes med et point. Kort inden pausen fik gæsterne nemlig tildelt et straffespark, da FCN-keeper Thomas Gall nedlagde en ung løve i feltet. Fra 11-meterpletten var angriber Jonas Wind sikkerheden selv, og udlignede til slutresultatet 2-2. I anden halvleg forsøgte værterne at kombinere sig igennem den kompakte FCK-defensiv, men uden held. FC. Nordsjællands pointtab var det første på hjemmebane i fem måneder, og kan vise sig vitalt for tigrenes guldchancer.

Et andet hold med guldchancer er Esbjerg. Vestjyderne tog hjemme imod OB, hvor kun en sejr talte, hvis man ville holde trit med Brøndby og FC. Nordsjælland i den tætte top. Fynboerne har haft et opløftende forår, men måtte senest gå tomhændede fra banen efter et 1-0-nederlag mod AaB. Om det var nederlaget til nordjyderne eller bare ren og skær taktiske dispositioner, der fik øboerne til at agere så defensivt, som var tilfældet lørdag, skal være usagt. Gæsterne levede på omstillinger, og var desuden utrolig dedikerede i de defensive aktioner kampen igennem. Fightervilje, engagement og en scoring fra Elias Lamnaouars fødder, var nøgleordene for OB i første halvleg – 0-1 ved pausen.

Kampbilledet var uændret i anden halvleg. OB stod dybt på banen, mens Esbjerg forsøgte at dirke den fynske forsvarskode op. Det lykkedes med et kvarter igen, og ganske sigende for kampen efter en dødbold. EfB-topscorer Anders Dreyers hjørnespark blev mødt af Frederik Warminds pande, og så viste måltavlen 1-1. Efterfølgende pressede topholdet på for en afgørende 2-1-scoring, men den udeblev. Opgøret sluttede 1-1, hvilket OB kunne være mest tilfredse med. Esbjerg betalte prisen for en lang række brændte chancer, og kan efter kampen finde sig selv på rækkens tredjeplads.

En tredjeplads vil Vejle formentligt prise sig lykkelige for. Østjyderne har haft et skuffende forår, hvor sejren over AC. Horsens står som eneste lyspunkt. De hårdtprøvede talenter fik i lørdagens kamp mod AaB fornøjelsen af, at spille på klubbens stadion, så lidt ekstra motivation må der have været.

Motivation var hurtigt helt i top, fandt man ud af. Vejlegenserne var her, der og alle vegne. Agon Mucolli åbnede ballet, da han efter blot fem minutters spil omsatte et straffespark til mål. Fire minutter senere var den igen gal i det nordjyske forsvar. Jonas Erngaard løb i dybden og øgede til 2-0, inden Vejles Mathias Eriksen også ville lege med. Eriksen scorede til 3-0 i det 17. minut, og som om det ikke var slemt nok for AaB, blev det også 4-0 inden pausen. Jonas Erngaard sømmede det sidste søm i AaB-kisten med sit andet mål på dagen.

Kort inden i anden halvleg reducerede Niels Teilmann, men spænding om resultatet blev der aldrig, og så sluttede det 4-1 i Vejle, der med sejren endelig fik tanket tiltrængt selvtillid.

Selvtillid har Brøndbys U17-hold og masser af. Søren Weber Juuls tropper var på en svær opgave, da man lørdag eftermiddag tog imod AGF, som kom fra en dugfrisk sejr over Esbjerg. Brøndby dominerede et rodet opgør, og kunne i første halvleg bringe sig foran med 0-1, da Oliver Carrara på straffespark fik målnettet til at blafre for 14. gang i sæsonen.

Dét med at score på straffespark kunne AGF også. Christian Lauenborg sørgede for at pausestillingen var 1-1, da han passerede Viktor Anker kort før pauseteen.

Efter godt et kvarter af anden halvleg faldt afgørelsen, da dommeren for tredje gang i opgøret pegede på pletten. Oliver Carrara var endnu engang sikkerheden selv og scorede til slutresultatet 1-2. De blågule havde en lang række chancer for at lukke og slukke håbet for ’de hvie’, men det skete ikke. I sidste ende rakte præstation dog til en sejr, der for første gang i sæsonen bringer Brøndbys U17-hold op på førstepladsen i den landsdækkende ungdomsliga. Sjællænderne har ikke tabt på hjemmebane i over et halvt år – ganske imponerende!

Med fem spillerunder tilbage adskiller sølle ét point Esbjerg på tredjepladsen og Brøndby på duksepladsen. Hvem der snupper guldet, kan kun tiden vise..

In this article