U18-landsholdet sejrede og tabte i Minsk

U18-landsholdet har de seneste dage været i Minsk for at forberede sig til den kommende EM-kvalifikation som finder sted efter sommerferien. De fire dage bød på to kampe, med et nederlag og en sejr til følge.

U18-landsholdet har været en tur i Mindsk, hovedstaden i Hviderusland, hvor de spillet to træningskampe mod netop Hviderusland, forud for sommerens U19 EM-kvalifikation.

I tirsdags blev den første forberedelseskamp så spillet, og danskerne måtte se et  knebent 2-1 nederlag i øjnene, hvor et rødt kort til danskerne i slutningen af kampen, gjorde udfaldet.

– Vi havde på forhånd håbet, at vi kunne dominere kampen – men samme ønske havde hviderusserne. Så kampen var meget hektisk i starten. Jeg synes, hviderusserne viste sig at være den stærkeste modstander, vi har mødt i denne sæson, fortæller landstræner Henrik Clausen.

Torsdag eftermiddag skulle Danmark så prøve at revanchere det skuffende nederlag og det lykkedes, trods to føringer til hviderusserne i løbet af kampen. Med 0-0 til pausen, blev der scoret hele fem mål i anden halvleg, fordelt 3-2 til de unge danskere.

– Det er værd at nævne, at vi i dag scorer på de ikke helt oplagte chancer, hvilket også er en kvalitet. Alt i alt et fint punktum for landskampsåret, hvor vi også er blevet meget klogere på den enkeltes niveau pt., slutter Henrik Clausen.

Nu vender landsholdspillerne fra årgang 97, så hjemad, hvor de fleste har en fodboldmæssig hverdag i U19-ligaen, men flere har også en tilstedeværelse som udenlandsdansker. Efter sommerferien venter som sagt en EM-kvalifikation for U19-spillere, som vi glæder os meget til her på D’ BOLD.

In this article