Ung AaB’er: Bedst tilpas i midterforsvaret

AaB’s 20-årige forsvarsspiller, Jakob Blåbjerg, føler sig bedst tilpas i midterforsvaret, selvom han i stort set hele sin seniorkarriere har spillet venstreback for nordjyderne.

Til fredag aftens kamp i Alka Superligaen må AaB undvære begge deres normale midtstoppere, idet Kenneth Emil Petersen og Rasmus Thelander begge er ude af stand til at spille. Det betyder, at AaB-træner Kent Nielsen i aften giver plads til to unge stoppere i nordjydernes centrale forsvar.

22-årige Kasper Pedersen har allerede spillet en del Alka Superliga-kampe i midterforsvaret, men til gengæld rykker AaB-træneren den ellers vikarierende venstreback Jakob Blåbjerg ind centralt. Men betyder måske ikke så meget. Midterforsvarspladsen er nemlig den 20-årige Blåbjergs favoritposition.

– Jeg har altid godt kunnet lide, at man har mere ro i det opbyggende spil i midterforsvaret. På backen bliver det tit noget mere hektisk og meget mand mod mand-orienteret. Men jeg har selvfølgelig også nydt at vikariere på backen, for det var nu engang der, der var brug for mig på grund af skader. Men det er i midterforsvaret, at jeg har spillet klart mest i min fodboldopvækst og nok der, jeg føler mig bedst tilpas, siger Jakob Blåbjerg til Nordjyske.

– Egentlig tænker vi kun over, at vi skal ind og gøre det så godt som muligt i den næste kamp. Kasper har spillet nogle rigtigt stærke kampe derinde, så det er ret nemt at komme ind og spille ved siden af ham.

I aftenens kamp møder AaB OB. En modstander som Jakob Blåbjerg to gange tidligere har stået over for, begge gange er det endt uafgjort.

In this article