17-årig: Realistisk at komme til engelsk topklub

17-årige Frederik Fisker spiller i øjeblikket for Nottinghams ungdomshold, men på sigt tror han på en kontrakt med en af de største engelske klubber.

For et år siden var Frederik Fisker en af mange på Viborg FFs ungdomshold, men så skiftede han til Nottingham Forest i England og har siden ført en noget mere eksotisk tilværelse set med danske briller.

Selvom det lyder meget godt at have kampe for Nottinghams U18-hold stående på CV’et, har 17-årige Frederik Fisker sat sig langt mere markante mål for fremtiden.

Således tror han på, at han en dag vil få tilbudt en kontrakt af en engelsk topklub.

Min største drøm er at spille europæisk fodbold for en af de helt store klubber i England. Jeg tager en dag ad gangen, og det er svært at se ud i fremtiden. Jeg gør alt for at blive bedre hver dag, og så må vi se, hvor langt det bærer mig. På sigt vil jeg sige, at det er realistisk, men der er lang vej og meget hårdt arbejde endnu, fortæller Fisker til D’BOLD.

Inden han kan drømme videre, skal han først lige bestå sin prøveperiode i form af den toårige aftale, han har med sin klub.

– Når der er gået de her to år vil de tage stilling til, om jeg skal være en del af førsteholdstruppen. Mit mål er at få en ny kontrakt i 2017 og blive en fast del af førsteholdstruppen.

Selvom midterforsvareren satser på en forlængelse af kontrakten, kræves der alligevel først en del arbejde fra hans side.

– Nottingham fortæller mig, at de tror på mig. De tror på, at jeg en dag kommer til at spille på City Ground. Så i og med, at de tror på mig, ligger det lidt i kortene, men to år er lang tid, og alt kan ske i fodbold, så jeg vil ikke tage noget på forskud. Jeg skal blive ved med at udvikle mig som jeg gør lige nu, fortæller Fisker.

Viborgenseren ved også helt nøjagtigt, hvilke kompetencer han skal have fokus på at videreudvikle.

– De beundrer meget mine færdigheder med bolden, lange som korte afleveringer, og mit blik for spillet. Jeg har arbejdet rigtig hårdt for at blive bedre defensivt, for der var både de og jeg selv meget enige om, at det var der, jeg skulle forbedre mig. Jeg synes selv, at jeg har forbedret mig meget på det defensive område, slutter Frederik Fisker.

Nottinghams førstehold hører til i midten af The Championship, Englands næstbedste fodboldrække.

In this article