AaB-talenter avancerer til Superliga-truppen

 

Billede: En af de i alt tre nye Alka Superliga-spillere for AaB, Jannik Pohl, klemt inde i en tysk sandwich under U19 Elite Round for et år siden.

AaB har forfremmet tre af sine egne talenter til klubbens førsteholdstrup i Alka Superligaen.

Lars Søndergaard overtager meget snart cheftrænertøjlerne i AaB, hvor han i forvejen kan se frem til at arbejde med en trup, hvor i lidt over halvdelen af spillermaterialet er egenproduceret hos nordjyderne.

Men fra den kommende sæson vil der været endnu mere råt nordjysk talent at arbejde med for AaB-træneren. Klubben meddeler i dag, at U19-talenterne Jannik Pohl, Oliver Abildgaard og Asger Bust avancerer til Alka Superliga-truppen.

AaB’s talentchef Jacob Larsen beskriver de tre nye spillere, som AaB-fansene måske kan se frem til at opleve i kamp i næste sæson:

– Jannik Pohl er vel nok den hurtigste spiller, som har været i AaB’s talentudvikling i flere år. Derudover arbejder han benhårdt til både træning og kamp, og hans aggressive og fysiske spil gør, at de fleste bagkæder finder ham meget besværlig at spille overfor, siger Jacob Larsen til klubbens hjemmeside og siger videre om Oliver Abildgaard og Asger Bust:

– Oliver har indtil for et par år siden været en meget lille spiller, der ikke har spillet mange minutter på førsteholdene i de forskellige ungdomsårgange i AaB. Vi har dog hele tiden vidst, at Oliver har en fremragende teknik, kæmpe løbekapacitet, et godt venstreben og en voldsom fightervilje både på og uden for banen. Selv i store modgangsperioder hvor han qua sine størrelse har haft det vanskeligt, har han trænet benhårdt til holdtræning og selvtræning, og han har brugt modgangen konstruktivt og fremstår i dag meget stærkt rent mentalt. I de sidste par ungdomsår hvor han for alvor er groet til, er hans hovedspil blevet en af hans spidskompetencer, og han har generelt fået mere overskud i sit spil.

– Asger er en bundsolid defensiv midtbanespiller, som løber mange meter og erobrer mange bolde. Desuden har han via hårdt arbejde og stor omtanke i sine aktioner bygget på i det offensive spil, så han efterhånden er blevet en boldfast spiller. Som spiller minder Asger meget om den tidligere AaB-spiller Lars Thomsen.

Af de tre nye førsteholdsspillere i AaB er det kun Jannik Pohl, der har optrådt for de danske U-landshold med 25 optrædener.

In this article