Banggaard: Vil vise jeg er god nok

 

Selvom Patrick Banggaard lavede en grum fejl og fik rødt kort i træningskampen mod Sverige for U21-landsholdet, vil han bevise, at han er god nok til landsholdet.

FC Midtjyllands Patrick Banggaard er blevet efterudtaget til U21-landsholdet, efter Jores Okore måtte blive hjemme. Og i holdets sidste træningskamp, inden det bliver alvor til U21 EM, fik han en lettere uheldig rolle, da han allerede efter 15 minutter trak et rødt kort, og gav straffespark til svenskerne.

– Det hele starter med en fejlaflevering på midten, som jeg selv laver. Jeg kommer ned i feltet og forsøger alt hvad jeg kan, for at komme efter bolden. Men så er han klog nok at tage et træk ind foran mig, forklarer Banggaard til D’ BOLD umiddelbart efter kampen.

Selvom Danmark, grundet det røde kort, måtte spille en mand i undertal i godt 75 minutter, formåede de at udligne efter det straffespark, som Banggaards røde kort udløste, og så kom de endda foran med 2-1. Svenskerne fik dog udlignet mod slutningen, men Banggaard synes Danmark viste flot karakter.

– Vi starter godt, er gode på bolden, får den spillet godt rundt. Det er klart, at når vi kommer en mand i undertal, så er det lidt sværere. Men jeg synes holdet kæmper for det i dag. Det viser vi har en stærk trup, at vi kan spille lige op med Sverige, og være tæt på at slå dem, selv med en mand i undertal, siger centerforsvaren.

Banggaard skal altså med U21-landsholdet til EM, hvilken han glæder sig til. På trods af den dumme situation i kampen mod Sverige, vil han bevise for landsholdstræner Jess Thorup, at det ikke var en fejl at udtage ham til truppen.

– Jeg glæder mig til EM. Det er klart lige nu er der nogle, som er foran mig på midterforsvarspladsen. Men jeg vil gøre mit bedste til træning, og jeg vil vise at jeg er god nok til at komme med til det her, fortæller Banggaard til dbold.dk.

Banggaard har spillet 28 kampe for FC Midtjylland i denne sæson, og var altså en stor del i ulvenes ligatriumf, hvor de blev danske mestre.

In this article