Danmark U21 fik uafgjort i underholdende test trods 75 minutter i undertal

Til trods for en udvisning til Danmark allerede efter et kvarter, kunne det danske U21-landshold se sig tilfredse med en flot og hårdt kæmpet ueafgjort mod de svenske naboer.

Solen skinnede, himlen var blå og græsset var grønt. Gæsterne var klædt i gult og blåt, mens hjemmeholdet var iført de klassiske rød-hvide DBU-dragter. Danmarks u21-landshold tog imod naboerne fra Sverige, som stillede med deres ditto.

Der var en enkelt overraskelse i danskernes startopstilling, hvor Lucas Andersen var med fra start. Manden som ellers var blevet sorteret fra holdet, forud for EM-slutrunden i Tjekkiet om en uge. Dette skete efter, at Emil Berggreen var blevet meldt tvivlsom, og dermed efterudtages den unge Ajax-spiller formentlig, hvorfor han også var med fra start.

De danske drenge startede lovende op med et lille overtag i spillet. Efter 14 minutter var de derfor også fortjent ved at tage føringen, men Uffe Bechs forsøg fra kanten af feltet tog overliggeren til danskernes store ærgrelse.

Og den ærgrelse skulle blive endnu større, da Patrick Banggaard tabte bolden på egen banehalvdel til Randers-spilleren Mikael Ishak, som stak John Guidetti i dybden. Da FC Midtjylland-forsvaren skulle fange den tidligere Manchester City-svensker trak han dog nødbremsen i feltet og blev udvist. Guidetti selv var stensikker fra pletten, hvor han scorede til 0-1.

Trods udvisningen kæmpede danskerne dog bravt videre og kun få minutter efter kunne Nicolai Brock-Madsen udligne hans klubkammerats skade ved at sparke danskerne tilbage i kampen. 1-1.

Selv efter udligningen var de danske drenge godt kæmpende, og fortsat ved godt mod. Nicolai Brock-Madsen kom efter 36 minutter tæt på ved et hovedstødsforsøg, som dog røg centimeter over.

Danskerne bibeholdte overtaget indtil pausen, hvor de ti mand kunne gå til pause med et 1-1-resultat.

I anden halvleg kom gæsterne bedst fra start. De rød-hvide var presset, da svenskerne satsede meget offensivt. Det danske forsvar havde dog styr på løjerne og skuffede ikke de 4.084 tilskuere, som var mødt op på Lyngby Stadion.

Tålmodigheden var tæt på at give pote. Efter 58 minutter ramte Mikkel Desler stolpen efter et flot opspil af den ellers hidtil begrænsede danske offensiv.

Den skulle dog komme mere i aktion. Efter 65 minutter tog indskiftede Riza Durmisi et raid ned af venstrekanten, spillede et-to med Mikkel Desler, og blev nedlagt i Sveriges felt. Dommeren dømte ganske korrekt straffe og Nicolai Brock-Madsen kunne dermed se sin straffespark bringe Danmark på 2-1.

En indskiftning af Emiliano Marcondes og Andrew Hjulsager kunne også tydeligt mærkes hos danskerne, som efter 72 minutter kom afsindig tæt på en 2-1-scoring, da Brøndby-spilleren afsluttede en kontra med et hårdt spark udefra, som målmand Andreas Linde dog snuppede.

Alligevel var det dog svenskerne der fik udlignet. Med fire minutter tilbage af ordinær spilletid sparkede indskiftede Simon Gustafson bolden under Frederik Rønnow til 2-2.

Det mål blev det sidste der skete i kampen. Danskerne blev udsat for et massivt svensk pres i slutminutterne, og efter fire tillægsminutter fløjtede kampens norske dommer Ola Hobber Nilsen kampen af.

Sejr eller ej kan Jess Thorup se sig ganske tilfreds med kampens forløb, der hovedsageligt blev spillet på Danmarks præmisser. Specielt fordi at danskerne fik en mand udvist tidligt i kampen, Uffe Bech måtte udgå med skade og til sidst fordi, at Morten Olsen havde seks normale U21-landsholdsspillere til A-landsholdssamling andetsteds.

 

 

 

In this article