Jess Thorup: Vi skal spilles mere sammen

 

U21-landsholdstræner Jess Thorup mener, at holdet skal spilles mere sammen. Og det sker i venskabskampen mod Sverige på næste torsdag.

Det danske U21-landshold har i 2015 spillet to venskabskampe, efter de i slutningen af 2014, havde sikret sig en plads til U21-EM. Venskabskampene endte henholdsvis 0-0 mod Portugal og så vandt danskerne 1-0 over USA i slutningen af marts.

Men nu skal holdet endelig samles igen, og den 23-mands store trup skal spille deres sidste venskabskamp inden gruppespillet til EM, mod Sverige den 11. juni i Lyngby.

Af den grund, at holdet ikke har spillet sammen siden marts, ser U21-landstræneren kampen som en mulighed for lige at få pudset de sidste kanter, og få holdet spillet sammen igen.

– Vi har kun haft to venskabskampe i år, og det er over to måneder siden, så vi får brug for at blive spillet mere sammen, og det kan vi bl.a. bruge kampen mod Sverige til. Derudover handler det selvfølgelig også om at få testet kampformen, og få justeret hist og her inden EM-slutrunden, fortæller Jess Thorup til D’ BOLD.

U21-landsholdets anfører, Jannik Vestergaard, ser også frem til venskabskampen mod Sverige. Han ser også en mulighed for at holdet kan spille sig sammen, og glæder sig over den mulighed at kunne sammenligne sig med svenskerne, da de også deltager til EM.

Jamen det er en god mulighed for at blive spillet sammen. Derudover møder vi jo et hold, som også deltager i slutrunden, så vi får en fin mulighed for at sammenligne os med dem. Forhåbentlig kan vi få tanket noget selvtillid, og få de indbyrdes relationer til at fungere optimalt, siger Vestergaard til dbold.dk.

Den store trup er kortet ned til 23 spillere, og nu skal Thorup se frem mod, at udvælge en startopstilling på kun 11 mand, af de stærkest tilgængelige spillere. Men hvem de 11 udvalgte er, ved han ikke endnu.

– Det er klart, at jeg er begyndt at gøre mig nogle tanker om, hvordan vi skal spille, men nu har jeg først og fremmest fokuseret på at få kortet truppen ned til 23 navne. Det har jeg gjort nu, og så vil jeg sige, at alle pladser i princippet er på spil. Spillerne får mulighed for at vise, at det er dem, som skal spille, siger Thorup.

Danmark skal møde Tjekkiet i deres første kamp i gruppespillet seks dage efter venskabskampen mod Sverige.

In this article