Kampreferat: Tam dansk første halvleg reddet af Vestergaard

 

Danmark spillede en nærmest usædvanligt dårlig første halvleg mod Tjekkiet, hvor det nærmest så ud til, at flere spillere manglede koncentration. Kort inde i anden halvleg udlignede Jannik Vestergaard efter et dansk hold med en bedre indstilling var trådt på banen.

Tjekkiet var hurtigst ude af de to hold, og havde kampens første chance efter kun to minutter. Og det pres som tjekkerne holdt på danskerne var konstant gennem resten af halvlegen. Efter kun fire minutter måtte Jonas Knudsen gå ned i en tackling og få smidt en advarsel i hovedet. Det eneste de danske fans kunne grine lidt af, var da to tjekkere efter godt 8 minutters spil hoppede op i en hovedstødsduel mod én dansker og headede hovederne sammen.

Danmark forsøgte længe at spille sig igennem de tjekkiske spillere, og løb flot for hinanden i en kort periode, men nåede aldrig at vise tænder for alvor. Pierre-Emile Højbjerg havde danskernes eneste rigtige chance i første halvleg, med et alt for optimistisk skud fra midten af tjekkernes banehalvdel. Efter 23 minutter smider Lasse Vigen Christensen overtrækstrøjen ude på sidelinjen, mens han kort bliver briefet af Jess Thorup. Et lille minut senere erstatter han Frederik Sørensen på banen, der så ud til at have problemer med baglåret.

Efter en god halv times spil havde tjekkerne deres største chance hidtil, hvor bolden må cleares på målstregen. Kun fem minutter senere tager Pavel Kaderabek, tjekkernes klart bedste mand på banen, en dribletur fra højre kant ind på midten foran danskernes felt og banker bolden ind bag Jakob Busk. Busk havde dog to pragtredninger lige efter hinanden, to minutter før pausen.

Anden halvleg startede ud med et dansk hold, der forsøgte sig med en hurtig kontra efter den polske dommer fløjtede halvlegen i gang. Det nåede dog aldrig at blive farligt. Kort efter laver danskerne et flot opspil og får hjørnespark, den tjekkiske målmand, Thomas Koubek, får dog let fat i den høje bold.

Efter endnu en mislykket dansk mulighed, får tjekkernes nummer ni en bold at løbe efter, som han skyder lige forbi den bagerste stolpe, helt nede ved jorden. Danskerne forsøger stadig at presse tjekkerne helt ned, og når frem til et hjørnespark, mens publikum har gang i en bølge på tilskuerrækkerne. Og kun kort efter slår Jonas Knudsen et indlæg til Jannik Vestergaard, som header bolden i mål og udligner dermed til 1-1.

Inden tjekkerne får givet bolden op efter udligningen, skifter Jess Thorup en tydeligt skuffet Viktor Fischer ud til fordel for Pione Sisto, der skulle ind og vise sit værd. Sisto bliver hurtigt involveret i spillet, og sparker hurtigt på mål. Dog ryger bolden et godt stykke over mål. Det var et meget mere offensivt indstillet dansk hold, som havde indtaget banen i anden halvleg.

Efter 66 minutter appellerer Højbjerg for et straffespark, men dommeren ser situationen korrekt og dømmer ingenting. Tjekkerne er, modsat i første halvleg, faldet en del tilbage på banen, hvor danskerne nu var meget mere presspillende og højt sat på banen. Efter 70 minutter kommer der gang i de medrejsende danske fans, der synger et vers af ”Der er et yndigt land”, efter en periode uden så mange chancer fra nogle af holdene.

Efter endnu en appel for straffespark til danskerne af Rasmus Falk, som dog ser ud til at falde meget let, får tjekkerne et frispark i den modsatte ende, som dog bliver skudt over mål. 79 minutter inde i kampen banker en tjekke sit knæ ind i Højbjergs knæ, som giver frispark til danskerne, tre-fire meter fra feltet, som Pione Sisto tager sig af. Han forsøger at placere den i øverste venstre hjørne, men skyder en lille halv meter forbi mål. Yussuf Poulsen tager kort efter sagen i egen hånd og sprinter ned mod målet, men skyder på målmanden, hvorefter bolden ryger ud til hjørnespark.

Et hjørnespark der viste sig at være vigtigt. Et fint indadskruet spark fra Jonas Knudsen ender bagerst i feltet, som Andreas Christensen får fat i, inden han falder. Men han får prikket til bolden og med det fineste prik med tåen, skyder Pione Sisto efterfølgende bolden i nettet til 2-1. Kort efter er tjekkerne nede i den anden ende, og sender faktisk bolden i mål, men afleveringen lå for sent, og der var derfor offside på den forreste tjekke.

Med godt to minutter tilbage skifter Danmark Rasmus Falk ud med Emil Berggreen, som hurtigt lægger et pres på tjekkerne. Lasse Vigen er lige efter ved at kunne afgøre det hele, men får et hjørnespark ud af muligheden. Hjørnesparket bliver dog taget kort, og bliver ikke til noget. Berggreen viser fremragende fysik og en smule teknik i det første af fem tillagte minutter, inden Sisto modtager bolden og viser sine driblefærdigheder frem, og slår et indlæg, der dog bliver afværget.

Tjekkerne presser god på til sidst, men danskerne får afværget alle chancer, indtil dommeren fløjter kampen af. Anden halvleg redder derfor en virkelig dårlig første halvleg, som på senere tidspunkter vil kunne skade danskerne gennem en hel kamp, mod nogle stærkere modstandere.

In this article