Officielt: Brøndby sælger stortalent

Den kun 17-årige Nikolai Laursen skifter Brøndby Stadion ud med Phillips Stadion i Eindhoven, hvor han bliver ny PSV-spiller. 

Tidligere på sæsonen fik Nikolai Laursen Superliga-debut for Brøndby IF, hvor den kun 17-årige offensivspiller blot skulle bruge seks minutter på banen til at score sit første Superliga-mål.

U17-landsholdsspilleren havde dog blot en enkelt sæson tilbage af sin professionelle kontrakt med Brøndby, og derfor har Vestegnsklubben solgt Laursen til de nykårede hollandske mestre, PSV Eindhoven. Det bekræfter klubben på dens hjemmeside mandag aften.

– Som en del af vores sportslige og kommercielle strategi har vi løbende løftet kvaliteten af vores talentarbejde i Brøndby Masterclass. I dag har vi en af de absolut stærkeste talentskoler i Norden, og her er Nikolai Laursen et fremragende eksempel på en af de mange unge spillere i ungdomsrækkerne, der kontinuerligt har løftet sit niveau gennem et målrettet talentarbejde, udtaler Per Rud til Brøndbys officielle hjemmeside.

– Vi har mange talenter, som banker på til førsteholdet, men vi må og skal hele tiden forholde os realistisk til balancen mellem spilletid og økonomisk afkast. Så da PSV Eindhoven meldte sin interesse, stod det klart for alle parter, at vi skulle sige farvel til Nikolai. Nikolai selv har længe ønsket at prøve kræfter med en udenlandsk storklub, og da vi samtidig føler os godt kompenseret økonomisk, så var der hurtig enighed mellem os og PSV. Vi ønsker Nikolai alt det bedste på hans hollandske eventyr.

Nikolai Laursen selv glæder sig også til sit nye eventyr, hvor han tilslutter sig sine to landsholdskammerater Lasse Askou Mikkelsen og Mathias Bonde.

– Jeg føler, at tiden er kommet til at prøve mit talent af i en stor europæisk klub, og hos PSV Eindhoven har jeg muligheden for at tage næste skridt i min karriere. Jeg er dybt taknemmelig for alt, hvad jeg har lært i Brøndby, og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre fodboldskole, ligesom jeg vil aldrig glemme min debut på Brøndby Stadion, og den velkomst jeg fik af vores fans. En stor tak skal også lyde til alle i den sportslige sektor, som har gjort dette muligt for mig, og jeg håber, at jeg en dag vender hjem, for Brøndby vil altid være min klub, siger den unge vestegnsknægt til Brøndbys officielle hjemmeside.

Skiftet til PSV er anbefalet af U17-landsholdskollegaen Mathias Bonde, som har spillet i klubben i snart to sæsoner.

– Der er ingen tvivl om, at jeg har anbefalet PSV, da jeg tænker det vil være et godt sted for Nicolai at starte ud, fremfor nogle af de andre store klubber. Jeg ser i hvert fald frem til at byde ham godt velkommen og sørge for, at han bliver taget ligeså godt imod som jeg selv blev, da jeg lige var kommet, siger han til D’ BOLD.

Nikolai Laursen tiltræder i PSV Eindhoven efter sommerferien på en treårig kontrakt.

In this article