Riddersholm til D’ BOLD: Solidt forsvar på trods af skader

Vi har, her på D’ BOLD, foretaget et eksklusivt interview med FC Midtjylland-cheftræner, Glen Riddersholm, om forsvaret i denne sæson. Læs hans mening om sæsonens gang, rent defensivt, her.

Sæsonen har ikke just været en dans på roser for FC Midtjylland, der blev nykårede mestre den 21. maj 2015 efter en uafgjort, målløs kamp, der dog endte med at give dem det éne point de havde brug for, for at hive Superliga-trofæet i land, for første gang i klubbens historie. Holdet har scoret, i alt, 62 mål i denne sæson, og har måttet hive 33 tilsvarende, ud af eget net.

Selvom holdet, altså, har indkasseret, næsten, halvt så mange mål, som det har scoret, ser FC Midtjyllands cheftræner, Glen Riddersholm, ikke så negativt på det, med henvisning til skaderne, holdet har været plaget af, i denne sæson:

– På et holds kontinuitet er det sådan, at skal man skifte meget ud, bliver det svært at fastholde en stabilitet på holdet. Når man er så offensivt og meget offensiv-minded og fremadrettet i vores spil, som vi er i FC Midtjylland, er det svært at være forsvarsspiller hos os, i forhold til i andre klubber, siger Riddersholm til D’ BOLD, og fortsætter:

– Når man tænker på at vi har scoret lidt over to mål i gennemsnit pr. kamp er det en stærk bedrift med skaderne i mente. På den måde, er jeg rigtig rigtig glad med vores defensive præstation, siger Riddersholm til D’ BOLD.

Riddersholm tilføjer dog også, at de, i det tidspunkter, hvor det har kunnet lade sig gøre at stille med den stærkeste bagkæde, er gået meget godt. Han er dog tilfreds med hvad spillerne har udrettet, på trods af skaderne.

– Det (spillerne har udrettet, red.) er jeg egentligt godt tilfreds med, for vi har, i løbet af sæsonen, vist at vi har dén kontinuitet i vores bagkæde at vi så har indkasseret mindre end et mål pr. kamp, taget i betragtning at spillere som (Kristian, red.) Bach Bak kun har spillet få kampe, at Jim Larsen og Erik (Sviatchenko, red.) har været ude, mens Johan Dahlin også har været lidt ude.”

Glen Riddersholm og FC Midtjylland har, med det forsvar, hevet hele 21 sejre hjem, spillet fem uafgjorte kampe, og lidt seks nederlag. Der er én spillerunde tilbage, for mestrene, som spilles i morgen, søndag, hvor de gæstes af SønderjyskE på ‘MCH Arena’.

In this article