Riddersholm til D’ BOLD: Sviatchenko er en FCM-spiller

Erik Sviatchenko (t.h.) i en duel mod AaB-spilleren Rasmus Jonsson
Foto: GettyImages.com

Der er på det seneste gået rygter om, at Erik Sviatchenko kan forlade FC Midtjylland til fordel for Augsburg. Disse rygter afviser Glen Riddersholm, i et eksklusivt interview med D’ BOLD, plat.

Erik Sviatchenko har langsomt udviklet sig til at være en af de bærende spillere på holdet, og det er derfor ikke mærkeligt, at han rygtes væk fra de nykårede danske mestre, FC Midtjylland. Spilleren er, på det seneste, rygtet til tyske FC Augsburg, der endte på en fin femteplads i Bundesligaen, og derved har sikret automatisk kvalifikation til Europa League, i den kommende sæson. Netop Europa League kan være en af faktorerne, der kan være afgørende for et potentielt skifte til den tyske klub.

Et skifte er dog ikke på tale, ifølge Glen Riddersholm, der samtidig fortæller, at der vil være en masse rygter i dette transfervindue, blandt andet om FC Midtjyllands spillere, da de er nykårede mestre af Superligaen.

– Sålænge der ikke er noget konkret (tilbud om Erik Sviatchenko, red.), kalkulerer, og planlægger, vi med Erik (Sviatchenko, red.) som en FC Midtjylland-spiller fra starten af næste sæson, og så må vi se, hvad der sker, udtaler klubbens cheftræner, Glen Riddersholm, til D’ BOLD.

Netop dette kan nogle dog vælge at se bort fra, eftersom FC Midtjylland for nylig har erhvervet sig endnu en forsvarsspiller, i form af Kian Hansen. Riddersholm forsikrer dog, at købet af Hansen intet har at gøre med Sviatchenko.

– Vi skal se på Kian (Hansen, red.) som en spiller, der intet har med Erik (Sviatchenko, red.) at gøre, begynder cheftræneren, som fortæller at spilleren er købt for at gøre op for manglen på kontinuiteten, klubben har lidt af, i denne sæson, som følge af skaderne på, netop, spillere som Sviatchenko og Jim Larsen, og fortsætter:

– Kian kommer ind med de defensive kompetencer, som vi sætter stor pris på, i FC Midtjylland, mens han, samtidigt, kommer ind med nogle kompetencer i det opbyggende spil, som vi glæder os til at råde over, udtaler Riddersholm til D’ BOLD.

– På den måde, er han en forstærkning af både truppen, men også en side af spillet, som vi godt kunne tænke os at udvikle lidt, siger Riddersholm, med henvisning til spilopbygning fra bagkæden, som han føler, at holdet ikke mestrer helt, endnu.

Erik Sviatchenko kom til klubbens ungdomshold, fra Viborg FF, i 2006, mens han fik debut for FC Midtjyllands førstehold i 2010, og har, i øjeblikket, kontraktudløb i slutningen af sæsonen 2016/17.

In this article