Spændte 99’ere foran første U/17-landsholdstur

Sommerferien byder for det nye U/17-landshold på Internordisk Cup i Sverige, og de udtagede spillere ser meget spændte frem til turen med de jævnaldrende. 

Torsdag annoncerede U/17-landstræner Jan Michaelsen for første gang det “nye” U/17-landshold. 20 spillere fra årgang 99, som skal repræsentere de danske rød-hvide farver ved sommeren internordisk cup.

Den mest erfarne ungdomslandsholdsspiller på holdet, er den 16-årige OB-midtbane, Julius Eskesen, der har været med ved otte officielle U/16-landskampe. Den erfaring skal han nu tage med videre, efter skridtet op til U/17.

Julius Eskesen har i den seneste sæson været en del af et OB-hold, der har klaret sig knap så godt igennem U17-ligaen, hvor holdet sluttede på en andensidste plads, og lige så vel som holdets indsats ikke har været gode nok, har Julius’ heller ikke. Selv er han nemlig i tvivl om, om det er præstationerne på banen for klubholdet, der har fået ham udtaget af Jan Michaelsen. Der er dog noget andet, som gør pladsen fortjent.

– Det er altid en vildt god følelse at vide, at man skal repræsentere sit land. Jeg ved ikke, om jeg føler, det er fortjent, hvis man kigger på mine præstationer. Men hvis man kigger på min arbejdsindsats, synes jeg bestemt, at det er fortjent, siger OB-spilleren til D’ BOLD.

Skridtet op fra U/16 gør Eskesen spændt, da han både skal imponere en ny træner og se, om han kan tilspille sig anførerbåndet, som har bar på U/16-landsholdet.

– Jeg er helt vildt spændt og også lidt nervøs, må jeg da indrømme, men jeg tror, at vi får stabiliseret et stærkt sammenhold op, og at vi kommer til at være et vinderhold. Jeg glæder mig altid til at arbejde med nye trænere, for man vil altid gerne vise sig frem.

– Jeg har jo fået otte kampe for U/16-landsholdet og to for future-landsholdet. Jeg regner aldrig med noget, men jeg håber da, at jeg kan fortsætte med at bære det (anførerbåndet, red.) selvom der også er mange gode kandidater til det.

En spiller som er knap så erfaren er Julius Eskesens ligakonkurrent fra Esbjerg, Lasse Sørensen. Den kun 15-årige esbjergenser har haft en succesrig sæson, hvor han har været med til at bidrage til Esbjergs bronzemedaljer, fået debut på u/16-landsholdet, og ikke mindst scoret en ungdomskontrakt hos hjerteklubben.

SE OGSÅ: Disse spillere udgør det nye U/17-landshold

– Jeg er utrolig glad for at blive udtaget til det nye U/17-landshold. Det er en ære at spille for Danmark, og det er en af de ting jeg træner for i hverdagen. Det er et kæmpe skulderklap. Jeg synes jeg har kæmpet godt til træningerne og forbedret de ting, jeg skulle forbedre meget i løbet af denne sæson. Jeg har hele sæsonen spillet fast på U/17-holdet, og synes jeg har gjort det godt, siger Sørensen til dbold.dk.

Lasse Sørensen fik efter sin debut på U/16-landsholdet yderligere to kampe, og selvom han kun har spillet fuld tid i én ud af de tre kampe, så har EfB’eren fået masser af blod på tanden, efter de oplevelser.

– De tre landskampe, jeg fik på U16 landsholdet, gav mig meget erfaring og det udviklede mig meget som spiller, fordi jeg fik selvtillid, som jeg kan tage med mig på banen, og jeg fandt ud af, hvad jeg skulle udvikle mere, samt hvad jeg skulle have mere fokus på i træningen i Esbjerg.

 

Derfor har Lasse Sørensen givet den en skalle til træningen, og det har nu givet gevinst. Midtbanespilleren glæder sig derfor over den kommende tur med de jævnaldrende.

– Når vi skal til internordisk i Sverige med det nye U17 landshold, kommer jeg til at spille og være sammen med andre dygtige spillere, så jeg håber vi vinder og spiller nogle gode kamp samtidig med, at det bliver en hyggelig tur med hele holdet omkring U/17-landsholdet. Jeg glæder mig rigtig meget og jeg er rigtig glad for at blive udtaget, det bliver en stor oplevelse.

Til Internordisk Cup skal de unge danskere møde Norge, Polen og Finland, og på D’ BOLD følger vi turneringen tæt. Husk derfor at give os et like på Facebook, så du får alle nyhederne direkte i dit feed.

In this article