Uffe Bech om EM-exit: Usædvanlig skuffelse

Uffe Bech beskriver tiden i omklædningsrummet, efter U/21-landsholdet røg ud til det svenske, som følge af et 4-1 nederlag, som den mest stille, han nogensinde har oplevet.

U/21-landsholdet røg, som bekendt, ud af U/21-EM, efter et nederlag til de svenske naboer, lørdag aften, i en kamp, der endte 4-1.

I Uffe Bechs første kamp i startopstillingen, skuffede spilleren fra FC Nordsjælland, som i øvrigt rygtes væk til Tyskland, bestemt ikke, idet han scorede reduktionsmålet til 2-1, i anden halvleg. Til stor skuffelse for danskerne, viste målet sig ikke at være nok til at hive en sejr hjem. John Guidetti åbnede nemlig scoringstavlen ved at score efter 23 minutters spilletid, på et straffespark, for blot tre minutter senere at være oplæggeren i Simon Tibblings mål til 2-0, hvor reduktionen fra danskerne, som bekendt, kom inde i anden halvleg. Guidetti viste sig også at være omdrejningspunktet for en lille verbal krig, der foregik via den svenske avis ‘Aftonbladet’, imellem Guidetti og Bech.

– Vi var helt overlegne. Helt overlegne. Det var tid for dem til at ryge hjem. Det var faktisk lidt pinligt. Man kan ikke tale om, at det er let at spille mod os, når man så taber 4-1, udtalte Guidetti til Aftonbladet.

Den udtalelse brød Uffe Bech sig ikke om, hvorfor han, senere, til samme avis talte om Guidettis usportslige opførsel, med henvisning til, at spilleren jublede foran den danske bænk, hvilket Bech ikke helt ser en grund til.

– Jeg ved ikke, hvorfor Sverige har kørt det sådan op. Jeg synes ikke på nogen måde, at nogen af os har nedgjort Sverige inden kampen. Så jeg forstår faktisk ikke, hvorfor Guidetti skal gå ud og udtale det der, fortalte Bech til Aftonbladet.

Ser man det fra svenskernes synspunkt, blev danskerne, trods alt, citeret for at sige, at svenskerne var nemmere at møde, end, eksempelvis Italien og England. Det viste sig, dog, ikke at være tilfældet, hvilket også bar sit præg i det danske omklædningsrum, efter kampen.

– Jeg tror ikke, jeg har oplevet noget lignende før. Der blev kastet med nogle ting, lige da vi kom ind, og så er der ellers bare den vildeste stilhed, jeg nogensinde har oplevet i mit liv. Folk sidder og kigger ned i jorden. Når man er så tæt på EM-finalen og ikke opnår det – det er den vildeste skuffelse, fortæller kantspilleren, slutteligt, til den svenske avis.

Med det danske nederlag til Sverige, foruden det tyske nederlag til Portugal samme aften, vil svenskerne komme til at møde Portugal i U/21-EM-finalen, som spilles tirsdag d. 30. juni klokken 20.45, og vises på TV3+ med optakt, allerede fra klokken 20.00.

In this article