Ung dansker promoverer collegefodbold: Måske noget for dig?

Elitefodbold, uddannelse og venskaber for livet. Det tilbyder 20-årige Daniel Kristiansen, som arbejder for konsulentvirksomheden ScoutForCollege USA.

I efteråret 2014 drog den tidligere Esbjerg- og Vejen-spiller Daniel Kristiansen ud på lidt af et eventyr. Han var netop færdig med ungdomsfodbolden på EfB’s U19-ligahold, blevet student og generelt på et stadie i sit liv, hvor han var parat til at prøve noget nyt og udfordrende. Da Daniel hørte om muligheden for collegefodbold i USA, var han solgt.

ScoutForCollege USA. Daniel Kristiansen giver unge danskere chancen for et unikt ophold i USA.
ScoutForCollege USA. Daniel Kristiansen giver unge danskere chancen for et unikt ophold i USA.

Så derfor pakkede den dengang 19-årige Daniel Kristiansen tasken, kyssede mor og kæresten farvel og fløj over Atlanten til en oplevelse, han aldrig vil glemme. Opholdet blev en udpræget succes, men desværre for den energiske fløjspiller blev det sportslige udbytte begrænset. Daniel fik nemlig en slem knæskade, og valgte derfor at rejse tilbage til Danmark, hvorfra han nu hjælper andre unge, danske fodboldspillere, som han ønsker, får de samme oplevelser, som han selv har haft:

-Vores (ScoutForCollege USA) primære arbejde er, at vi hjælper spillerne med at finde det helt rigtige college, som passer præcis til dem – både personligt, fodboldmæssigt og på det skolemæssige plan. Jeg står meget for rekrutteringsprocessen, samt at hjælpe vores spillere igennem de udfordringer, som de måtte støde ind i, inden de kommer til USA, siger Daniel Kristiansen til D’ BOLD og fortæller, at der hovedsageligt er tre gode grunde til at tage til USA for at spille collegefodbold.

Der er selvfølgelig det fodboldmæssige. Man kommer ind i et godt træningsmiljø med dygtige fodboldspillere fra hele verden:

-En dansk fodboldspiller kan forvente at udvikle sig meget. Man vil komme ud i situationer, som man ikke er vant til. Det fysiske aspekt i spillet vil være med til at forbedre spillerens taktiske forståelse, og selvfølgelig fysiske formåen, ligesom man lærer at tænke hurtigere.

Derudover er der den skolemæssige del af opholdet. Sport og uddannelse kan være vanskeligt at kombinere, men i USA er der muligheden for dette, lyder det fra Daniel:

– Man begynder på en universitetsuddannelse, hvilket gør, at man efter fire år har en bachelorgrad i det felt, som man nu engang vælger at uddanne sig inden for. Dette kan være en stor fordel, idet det kan være svært at kombinere elitesport med skolen, men på college får man hele pakken.

Og sidst men ikke mindst er et collegeophold i USA gavnligt på det personlige plan. Man udvikler sig som menneske, får nye venner og lærer nye ting om sig selv:

Man udvikler sig rigtig meget som person i løbet af tiden i USA. Man møder mange forskellige kulturer, værdier og normer, og man får utrolig mange minder og oplevelser, som man altid vil have med i bagagen.

Daniel Kristiansen, ScoutForCollege USA.
Daniel Kristiansen, ScoutForCollege USA.

Mødet med en anerledes fodboldkultur var ikke noget, der skræmte den vestjyske fodboldspiller. Holdet var nærmest som en familie, fordi man levede sammen, beretter han, og forklarer lidt om forskellen på fodbold i USA og fodbold i Danmark:

Dansk fodbold er mere taktisk og teknisk præget, hvilket gør, at spillet bliver spillet en smule langsommere end amerikansk fodbold. Collegefodbold bliver spillet i et højere tempo, hvilket medfører, at man skal tænke hurtigere, samtidig med at ens fysiske form skal være helt i top. I collegefodbold er der også ubegrænset udskiftning, hvilket gør, at tempoet kan holdes igennem hele kampen. En anden ting som også er lidt anderledes er, at man spiller med tiden lige som i håndbold, hvor tiden stoppes og standses ved længerevarende ophold i spillet. Det er utrolig specielt, når man er vant til tillægstid og kan nogle gange godt give nogle lidt underlige situationer.

Underlige situationer eller ej, så er kombinationen af fodbold, uddannelse og de dertilhørende personlige udfordringer noget, som Daniel Kristiansen i den grad kan anbefale. Og som han siger:

Man får rigtig meget ud af at tage til USA, og det var super fedt at være derover.

Så måske collegefodbold er noget for dig? Daniel og ScoutForCollege ved, at der findes utrolig mange dygtige, unge fodboldspillere i Danmark, der ikke kender til college-muligheden. Det vil de gerne prøve at lave om på. Målgruppen er drenge og piger i alderen 17-21 år, og har det interesse, kan du ved at klikke her, besøge ScoutForCollege USA’s facebook-side.

For Daniel Kristiansens vedkommende var opholdet en ubetinget succes – måske også for dig?

In this article