Vigen om 90 minutter: Er ikke overrasket over jeg kunne

Lasse Vigen er ikke overrasket over, at han kunne holde alle 90 minutter for U21-landsholdet mod Sverige, selvom han havde regnet med mindre tid på banen.

Lasse Vigen fik fuld tid for Danmarks U21-landshold, da de torsdag aften spillede 2-2 mod Sverige, i den sidste kamp inden det bliver alvor i gruppespillet til U21 EM.

Godt et kvarter inde i kampen trækker Patrick Banggaard et rødt kort da han, efter et boldtab, trak svenske John Guidetti ned inde i feltet, hvilket også resulterede i et straffespark og en hurtig føring til svenskerne.

Udvisningen skulle vise sig at være hård for danskerne, da alle måtte løbe lidt ekstra, men Vigen synes holdet klarede det flot, trods den besværliggjorte situation.

– Det er hårdt. Til tider er det mange meter der skal løbes for os alle sammen. Jeg synes vi gør det over alt forventning i forhold til, at det sker så tidligt i en kamp. Det er klart, at når det sker, så skal man lige omstille sig til det, og lige finde ud af, hvor har vi så lige mulighederne i vores eget spil. Og så synes jeg lyn hurtigt vi finder ud af det med, at vi godt kan stå dybt, og holde dem fra at køre på omstillinger. I et par gange i kampen har vi også meget boldbesiddelse. Jeg synes vi gør det rigtig godt, fortæller Vigen til D’ BOLD efter kampen.

Som sagt fik Vigen samtlige 90 minutter på banen for danskerne, hvilket han måske ikke selv havde regnet med, da det er lidt over tre måneder siden, han sidst var i kamp for sit klubhold Fulham FC. Så trods glæden ved at spille, var han stadig en smule overrasket.

– Lidt. Men måske ikke så meget i forhold til hvordan kampen udvikler sig, for jeg er ret sikker på at jeg havde fået op imod en time, måske 70 minutter, hvis det var, at vi ikke havde smidt Jens Jønsson ind så tidligt, siger danskeren til dbold.dk og fortæller yderligere om sin nuværende form:

– Men jeg er ikke overrasket at jeg godt kunne, i forhold til min fysiske form. Det jeg var mest spændt på var, at se hvordan det så ud, for nu har jeg ikke spillet en kamp siden den 28. februar. Altså hvordan det lige så ud med bolden og tempoet, men det synes jeg, at jeg kom fint igennem.

Selvom Vigen ikke har fået spilletid siden slutningen af februar for Fulham, har han alligevel opnået 24 kampe, hvori han har scoret fem mål for Championship-klubben.

In this article