17-årig målmaskine bliver Randers’ første talentsalg

En treårig kontrakt med engelske Derby County er nu skrevet under af 17-årig Randers-topscorer, efter en formidabel sæson i U17-ligaen.

Fremtiden ser pludselig meget lys ud for 17-årige Emil Riis, der nu officielt, efter to prøvetræninger, er skiftet til engelske Derby County på en treårig kontrakt. Dette sker efter en pragtpræstation i de forhenværende sæsoner for Randers FCs hold i U17-ligaen.

Riis blev i de to seneste sæsoner topscorer for U17-holdet med henholdsvis 17 og 24 mål for de lyseblå. Og målene lå stadig klar, da han over to gange har været over og vise sig selv frem i det engelske, hvor han scorede otte mål i fire testkampe for klubben, som har et hold i den engelske liga, Championship.

Det er dog, ikke underligt, en drøm, der går i opfyldelse for den unge målmaskine, som også har været på prøve i engelske Fulham.

– Det er en stor drøm, der endelig går i opfyldelse for mig. Jeg har nu været i Randers Freja i fire år, og jeg har udviklet mig meget i den tid, både som fodboldspiller og person. Jeg glæder mig til at starte en ny hverdag i England, det bliver noget helt andet end i Danmark, siger Emil Riis til Randers hjemmeside.

Riis bliver samtidig klubbens første salg af et talent. Noget klubbens sportschef, Peter Christiansen, er utroligt glad for.

– Samtidig er det vores første transfer af en ungdomsspiller, så der skal også lyde et stort cadeau til det flotte arbejde, der udføres i klubbens talentafdelingen og af alle de ungdomstrænere, der er tilknyttet Randers Freja og Randers FC, siger Peter Christiansen til klubbens hjemmeside, og pointerer, at Derby County gennem alle forhandlinger har været meget seriøse, hvilket har gjort både klubben og Riis’ familie meget trygge ved situationen.

Siden Riis kom til Randers som U14-spiller, har han også opnået otte kampe i alt for U16- og U17-landsholdet.

In this article