Blev glemt i Wolverhampton: Nu skal 19-årige Wagner rejse karrieren i Slagelse

Blot ét år på professionel overenskomst endte det med for unge Victor Wagner Pedersen i Wolverhampton. En efterfølgende snørklet vej, hvor han har været nede at bunde ved U19 Mesterrække i Esbjerg og en modningsproces hos Varde i 2. division, er han nu klar til at rejse karrieren i FC Vestsjælland.

Karrieren tegnede både lysende og lovende, da Victor Wagner Pedersen som 17-årig byttede en tilværelse som U17-spiller i Esbjerg fB ud med en professionel kontrakt hos engelske Wolverhampton i sommeren 2013.

Wagner havde dengang brilleret stort, da han sammen med sine EfB-kolleger var blevet danske U17-mestre, hvilket den faldne engelske traditionsklub Wolverhampton Wanderers fra yderkanten af storbyen Birmingham havde fået øje for. De udstyrede Victor Wagner med en etårig kontrakt med option på yderligere et år.

En fagre ny verden åbnede sig for den unge dansker, der både kom på professionel kontrakt med løn, men også dagligt traskede forbi Wolves’ store, flotte stadion, Molineux, med drømmen, som enhver ung fodboldspiller har om at betræde græsset, som klubbens førsteholdsspillere gør inde på stadion med mange tusinde øjne hvilende på ens skuldre.

Svær start og tilvænning endte i tilfredshed

Alt var dog ikke nemt lige fra starten af, hvor han skulle kæmpe indædt for at komme i betragtning til en plads på U18-holdet i klubben og samtidig skulle vænne sig til et nyt land.

– I starten var det rigtig svært at passe ind og lære alle tingene at kende. Jeg fik ikke så meget spilletid og havde det svært med at komme på holdet. Men da jeg havde spillet i klubben i noget tid, fik jeg mig kæmpet ind i startelleveren, og siden da fik jeg 10-13 kampe. Hvilket jeg egentlig var godt tilfreds med, fortæller Victor Wagner Pedersen til D’ BOLD.

– Tiden i Wolverhampton var på godt og ondt. Når jeg tænker tilbage på tiden, vil jeg sige, at det har gavnet mig meget og givet mig værdifuld erfaring. Jeg lærte, at selvom man gjorde det rigtig godt til træning, var det ikke altid man kom i startelleveren af den grund.

Gode oplevelser fra tiden i Wolverhampton, der da Wagner kom til havde oplevet to nedrykninger i træk fra først Premier League og siden Championship til League One, gemmer sig der dog også.

– Til FA Youth Cup-kampene var der altid en speciel stemning, når man spillede dem. Alle trænere og spillere omkring U21 og førsteholdet var inde at se det, og der troppede altid 3-500 mennesker op, som havde betalt for at se kampen. Udover det var det bare super fedt at spille inde på Molineux.

Efter et år med blandede engelske bolsjer valgte Victor Wagner sidste sommer at vende snuden hjemad mod Danmark og starte forfra med at opbygge karrieren.

– Da jeg skrev under med Wolverhampton, var det kun en etårig aftale med en option på et år mere. Optionen kunne tages op, men på daværende tidspunkt så det svært ud med spilletid. Der var rigtig mange spillere på min position – som også var ældre end mig – så det ville blive et år, hvor jeg ikke ville spille ret meget og nærmest kun skulle træne. Derfor valgte jeg at tage et skridt tilbage og starte forfra.

Fortryder intet

Opholdet i Wolverhampton nåede aldrig op på de allerhøjeste højder. Men trods flere problemer med spilletid og tilvænning undervejs er Victor Wagner slet ikke i tvivl om, at han valgte rigtigt dengang i sommeren 2013.

– Nej, jeg vil ikke ærgre mig over det, det var den helt rigtige beslutning, jeg tog.

– Kritikere vil sige, at det var et flop, men jeg vil nu hellere se det som et udviklingsprojekt med mig selv. Jeg havde brug for at komme væk og lære nye ting. Jeg havde været i Esbjerg i mange år og været rigtig glad for at være der.

– Og på den front vil jeg sige, det var en succes. Jeg trænede meget med gode spillere, og det gør selvfølgelig en bedre. Personligt har det også givet mig meget. Man lærer nyt sprog, nye mennesker at kende, det hele er nyt. Og det synes jeg har været rigtig fedt.

Victor Wagner Pedersen forlod Wolverhampton i sommeren 2014 og vendte i stedet tilbage til Esbjerg, hvor han året forinden var blevet skudt af sted fra.

Back to scratch

Med returneringen til danske breddegrader var det alvor som at starte forfra på en frisk med at bygge karrieren op. Men det skulle vise sig at blive langt svære, end Wagner havde troet på.

Efter kun én kamp på U19-liga-holdet i EfB røg den unge forsvarsspiller fluks ned på andetholdet, som frister en tilværelse i U19 Mesterrækken. Noget af en deroute for Victor Wagner som kom lige fra en god kontrakt i England.

– Jo, det var selvfølgelig noget af en bet, men fodbolden er ikke en nem sport. Jeg havde dog meget med i bagagen fra England, og så har jeg altid fået at vide, at tingene ikke kommer af sig selv, så jeg arbejdede stenhårdt på at blive bedre.

Fordelt på hele efteråret, hvor han spillede i Esbjerg, blev det kun til tre kampe i U19-ligaen. Derfor tog forsvareren et lidt drastisk skridt og skiftede videre til Varde IF i 2. division Vest, som han tørnede ud for i foråret.

– Jeg følte, at Varde var det rigtige for mig. Jeg havde brug for at vise mit værd fysisk og spillemæssigt. Jeg havde nogle trænere, som troede på mig, og det var vigtigt for mig.

– Selvfølgelig er der ikke lige så meget træning i en 2. divisionsklub, men derfor kræver det også mere af en selv, hvis man gerne vil videre i karrieren. Derfor har der også været en del selvtræning indover i perioden. Men der er også gode spillere i 2. division.

Varde lå i tabellen placeret med røven i vandskorpen og var igennem hele sæsonen et sikkert bud på en nedrykker, hvilket det også endte med. Victor Wagner fik dog den faste spilletid, han søgte og nåede også på måltavlen en enkelt gang i 2. division Vest.

– Jeg så Varde som et godt udviklingssted i forhold til at skulle op at prøve kræfter med seniorrækkerne. Jeg var rigtig glad for min tid ude i Varde, de har helt sikkert også været med til at udvikle mig.

Skal rejse karrieren i FC Vestsjælland

I mandags meddelte de nylige Alka Superliga-nedrykkere FC Vestsjælland, at de havde gaflet noget nyt ungt og frisk blod til den pt smalle trup. Her var der tale om 19-årige Victor Wagner, som har skrevet en toårig kontrakt med Slagelse-klubben.

– Jeg er rigtig stolt og glad over at skrive med FC Vestsjælland. Men det er også nu, det hårde arbejde for alvor starter. Jeg skal konstant arbejde hårdt, lære nye ting hver dag og så skal jeg lytte på, hvad der bliver sagt af trænerne og de lidt mere rutinerede spillere i truppen.

– Hvis jeg gør det godt nok, kommer jeg på førsteholdet. Men ellers skal jeg som ung spiller vise, hvad jeg har at bidrage med og gøre det så godt jeg kan. Og så træne mere end de andre.

Med mulighed for at spille i en topklub i 1. division, der helt sikkert vil bejle til en af de i alt tre oprykningspladser til Alka Superligaen i år, er det måske nu, den 19-årige centrale forsvarer skal vise sit værd og for alvor slå sig ind i den almene danske fodboldfans’ hukommelse.

– Jeg ville elske at slå igennem i FC Vestsjælland. Klubben har nogle koncepter, som jeg rigtig godt kan lide. Allerede nu føler jeg mig hjemme i klubben.

Du har tidligere sagt, at du altid har følt, du skulle spille i engelsk fodbold. Tror du, du kommer tilbage?

– Lige nu er min fremtid i FC Vestsjælland, og det er jeg rigtig glad for, slutter 19-årige Victor Wagner Pedersen.

In this article