Brøndby-talent om udenlandsdrømme: Man mister bare fokus

Den offensive midtbanespiller Magnus Häuser er en mand, der forventes meget af i Brøndby. Han vil gerne til udlandet, men først og fremmest tænker han udelukkende på at dygtiggøre sig til træningen i sin klub.

Det var ikke mange fødder, Magnus Häuser og Brøndby trådte forkert i den seneste sæson af U17-ligaen. Häuser og co. snuppede fortjent guldmedaljerne, og den 17-årige midtbanedynamo var en af holdets bærende kræfter:

-Jeg oplevede det som en fantastisk sæson. Vi havde det svært i de 4 første kampe, hvor vi ikke fik det antal point, vi havde forventet, men derefter gik det meget bedre. Vores største spring kom efter vinterpausen hvor vi havde været en uge i Tyrkiet på træningslejr. Det fik holdet smeltet endnu mere sammen, og gjorde at vi bare blev bedre og bedre med tiden, siger Magnus Häuser til D’ BOLD.

Magnus Häuser var ikke i tvivl om, hvad det var, som gjorde udslaget:

-Selvom vi måske kunne have nøjes med en uafgjort, stillede vi os ikke tilfredse med det. Vi ville have 3 point i samtlige kampe, og til slut bar det frugt at vi havde presset fra på fra første minut i alle de sidste og afgørende kampe. Jeg synes dog også vi var et niveau over de nærmeste forfølgere, er ordene fra midtbanetalentet.

10 scoringer og 10 assist var de imponerende tal, som Brøndby-gutten efter sæsonen kunne prale med. De gode præstationer kastede flere træninger med superligaholdet af sig. Selv på dette niveau føler Häuser sig selvsikker:

Det har kun givet mig mere blod på tanden. Jeg ved, at jeg med tiden nok skal få mine chancer deroppe, mest med træninger, og der skal jeg bare give mig fuldt ud og vise, at jeg saftens kan være med deroppe, for det ved jeg, at jeg kan.

Trods træning med Elmander, Pukki og co. er det dog i første omgang U19-holdet, som midtbanespilleren har fokus på. Det tegner til at blive en god sæson i U19-ligaen, spår Häuser:

-Vores hold ser virkelig giftigt ud til den nye sæson, jeg tror vi går en rigtig god sæson i møde. Vi har før spillet med 97erne i U17 ligaen, og siden da har de fået et par nye, meget stærke spillere ind. Os 98’ere har trænet meget med 97erne i løbet af året, så vi kender allerede hinanden godt.

Häusers holdkammerat, stortalentet Nikolai Laursen, forlod i sommerpausen de blågules U19-hold, og skal i fremtiden tørne ud for PSV Eindhoven i Holland. Om et udenlandsskifte ligger i kortene for unge Häuser, afviser han ikke, men fortæller samtidigt, at det ikke er noget, han går og tænker over:

-Min drøm er helt klart at komme til udlandet, det er min store drøm. Men om det sker i denne sæson, det kan jeg ikke svare på. Men jeg går ikke og tænker i min hverdag: “hvornår bliver det min tur til at skifte til udlandet”. Jeg har 100 procent fokus i min klub Brøndby og jeg tager en træning af gangen. Hvis man begynder at tænke på udlandet og alle mulige andre ting, så mister man fokus på det, man skal gøre hver dag, nemlig forbedre sig til træning, er den afsluttende kommentar fra Magnus Häuser til D’ BOLD.

Om den unge assist- og målkonge i fremtiden vil få sine drømme om fodbold i udlandet opfyldt skal være usagt, men under alle omstændigheder går midtbanespilleren en stor fremtid i møde.

Magnus Häuser og Brøndbys U19-hold starter sæsonen med en udekamp i Silkeborg. Den kamp spilles d. 15. august.

In this article