Halse om møde med Sydafrikanere: Kan bruges senere i livet

Nicklas Halse mødte i går, sammen med resten af Brøndby IFs U19-hold, Sydafrikanske Bidvest Wits FC, hvilket forsvarsspilleren ser som en fordel til erfaringen.

Lørdag aften mødte Brøndbys U19-hold Bidvest Wits FC fra Sydafrika til Brøndby-cuppen 2015. En kamp der i starten gik som det skulle for danskerne, men senere endte på den måde, som man helt skal undgå.

Holdets ene forsvarsspiller, Nicklas Halse, kunne dog se flere lyspunkter i danskernes spil, selvom det endte i et nederlag.

– Jeg synes kampen gik fint. Vi dominerer kampens første 35 minutter, hvor vi også kommer foran til 2-0. Derefter laver vi nogle dumme fejl, og lukker to dumme mål ind. Og så får de 2-2 ved pausen. Derefter kommer de ud til anden halvleg med mere energi end os. Så de får en god start på anden halvleg, hvor de så også får lavet et mål. Derefter kommer vi også op og får trykket på igen, men desværre får vi ikke udlignet, siger Halse, der dog synes Brøndby spillede en fornuftig kamp, fortæller Halse til D’ BOLD.

At møde et hold fra et helt andet kontinent er ikke ligefrem hverdagskost for et dansk U19-hold. Derfor var det også en helt specielt følelse for unge Halse, at møde et hold, der kom helt nede fra Sydafrika.

– Det er meget spændende at møde et andet hold fra et andet kontinent. Møde en anden spillestil og en anden måde at spille på. Det kan man bruge senere hen i livet, siger Halse.

Rollen som værter for Brøndby-cuppen er også noget Halse ser som en specielt ting. Og han er også bevidst omkring det ansvar der medfølger en sådan rolle.

– Der er selvfølgelig lidt flere (tilskuere, red.) til vores kampe, fordi vi er værter. Og vi skal være et godt forbillede for klubben i og med der er så mange mennesker til det her stævne. Så vores opførsel og vores måde at spille på skal gerne give udtryk på, at vi er en god klub med ambitioner.

In this article