Iversen om at flytte for fodbold: Kunne ikke gøre det uden mine forældre

I jagten på den store drøm om at blive professionel fodboldspiller, har FC Midtjyllands nye akademispiller, Noah Iversen, måtte forlade sit hjem og sine forældre.

At flytte hjemmefra i en alder af 14 år, er ikke noget de fleste unge i Danmark går og tænker på. Men det var nu 15-årige Noah Grøn Iversen nødt til, hvis han skulle tage skridtet videre i udviklingen, om at blive en professionel fodboldspiller længere ude i fremtiden.

Noah Iversen boede førhen i Thy med sine forældre, men tog i vinters til Herning, hvor han skulle træne med FC Midtjylland. Nu har han boet hos en plejefamilie i Herning, mens han har bevist sit værd på fodboldbanen. Forældrene har dog langt fra været lagt på hylden, selvom de boede et par timer væk.

– Uden mine forældre kunne jeg slet ikke gøre det. De har været en kæmpe del i, at jeg er nået så langt. De støtter både op til alle kampene, og når jeg er hjemme ved dem igen. Så får jeg alt det jeg har brug for. De har været guld værd, fortæller Iversen til D’ BOLD.

Den unge angriber blev sendt i plejefamilie i sin første tid på prøve i klubben. I FC Midtjylland snakkes der ofte om, at man er en stor familie. Og det fik Iversen også at lov til at føle, hvilket han er meget taknemmelig over.

– Hvis jeg ikke havde haft en plejefamilie og sådan nogle gode trænere og folk omkring mig nede i Herning, ville det have været op ad bakke. Men heldigvis fik FCM givet mig en god værtsfamilie, og det betyder alt. Hvis jeg har et eller andet jeg var ked af eller træt af, kan jeg altid komme til dem. I starten skulle jeg selvfølgelig lige lære dem at kende, så der var måske ikke lige den sammen kontakt, som der er nu, siger angriberen.

Oplevelsen er noget han vil foreslå til andre unge. Samtidig er også blevet klar over, hvad der er vigtigt for en, hvis man skal jagte sin drøm.

– Man skal have en god ballast hjemme fra, for hvis man ikke har det, bliver det for meget for en. Man kan slet ikke klare alle de nye indtryk man får hver dag. Så man skal virkelig være klar over, at det er fodbold man vil, og ikke være til fester og sådan noget i weekenderne, men at man er målrettet på, at det er bare fodbold hele tiden. Så hvis man har det, kommer man ikke til at fortryde det. Det er en kæmpe oplevelse, og du lærer så meget af det. Både om dig selv og omgivelserne, afslutter Iversen til dbold.dk.

15-årige Iversen er næsten lige kommet på kontrakt på FC Midtjyllands akademi, hvor han skal tørne ud for U17-holdet i næste sæson.

In this article