Ny 15-årig ulv: Er ikke klar til udlandet endnu

(foto: fcm.dk)
(foto: fcm.dk)

Imens flere unge fodboldspillere drømmer om udlandet, så snart muligheden kommer på bordet, så har FC Midtjyllands nye luftstærke akademispiller mange år tilbage i Danmark.

Den 26. juni kom det frem, at FC Midtjylland har fået 15-årige Noah Grøn Iversen ind på deres akademi. Noah er angriber og kommer helt oppe fra Thy ned til Herning, hvor han nu skal følge drømmen om at blive professionel fodboldspiller.

Noah kom dog til Herning og trænede med klubben allerede i vinters, og han har derfor allerede lært en masse af hans nye holdkammerater at kende. Det er også dem, han glæder sig til at se, når sommerferien er ovre, og han for alvor skal i gang i klubben.

– Jeg ser frem til at se de andre igen efter sommerferien, det bliver godt at se mine fodboldkammerater igen. Ellers ser jeg rigtig meget frem til, at vi skal forberede os på tuneringen. Vi skal møde HB Køge i den første kamp, og der skal vi helst have tre point, siger Iversen til D’ BOLD.

Unge Iversen, der også er aktuel på det danske U16-landshold, hvor han er udtaget til bruttotruppen, har også allerede sat sig nogle mål for sin første tid i ulveklubben. Det er dog ikke de helt store mål, som at komme ind på Superligaholdet, men derimod nogle små delmål, i jagten på at arbejde sig op i hierarkiet.

– Mit helt klare mål er at få mig spillet ind på ligaholdet (FC Midtjyllands U17-hold, red.), altså at få en startplads. Mit andet mål er, at blive udtaget til den første U16 landsholdskamp, hvor vi skal møde Ungarn. Det er nok de to største mål sådan lige pt, fortæller Iversen.

FC Midtjylland er blandt andet kendt for at få deres spillere til at knokle under træning. Det har man blandt andet fået et indblik i under Glen Riddersholms ledelse i klubben. Det er dog ikke noget der skræmmer Noah væk, men derimod noget der motiverer ham endnu mere.

– Det er helt klart noget der motiverer, fordi jeg har vænnet mig til FCMs spillestil med, at de ligger stor vægt på løbearbejde, for jeg har jo spillet det sidste halve år her. I starten var det ikke ligefrem skræmmende, men man skulle i hvert fald vænne sig til det, siger den unge angriber.

Noahs drømmeklub er den engelske Premier League-klub, Liverpool FC, hvor han drømmer om at komme til at spille engang i fremtiden. Men det er ikke kvantefysik for den unge angriber, at vejen til en klub som Liverpool er lang. Og han er derfor klar over, at det måske vil være klogest at bygge karrieren op fra de små, inden han tager til sådan en stor klub.

– Ja det er helt sikkert noget jeg vil, fastslår Iversen over for dbold.dk, og bruger Holland som et eksempel på, hvor han vil hen næste gang:

– Altså jeg har tænkt meget på Ajax, for der er der i forvejen mange danskere, og de udvikler sig meget der, så det ville helt sikkert være et del mål.

Det er nok bare det jeg håber det ender med, altså engelsk topfodbold. Men at skifte med det samme, er jeg slet ikke klar til. Jeg har stadig mange år i Danmark endnu, afslutter Iversen.

Noah er rejst til Herning uden sine forældre, og skal, når den nye sæson begynder, starte på idrætsefterskolen ISI i Ikast.

In this article