Økonomisk hårdtramte Horsens inviterer til åben træning

Der har ikke været lagt skjul på, at AC Horsens har manglet kapital det seneste år. Det skadede både 1. Divisionsholdet men også klubbens talentafdeling, der nu hold åben træning for lokale spillere.

Det er ikke hver dag, at man som talentafdeling holder åbent hus for talenter i lokalområdet. Men det sker altså i Horsen fra den 15. til den 26. juli, at man kan komme og få træning med trænerne fra AC Horsens U17 og U19-afdelinger.

Det er ikke længe siden at ledelse i AC Horsens kunne se bunden af pengekassen. Dette resulterede i, at klubbens talentafdeling lå til at dreje nøglen om, samt flere af klubbens professionelle spillere måtte gå fra fuldtid- til deltidskontrakter. Dette gav anledning til hvad man næsten kunne kalde en spillerudflugt i ungdomsafdelingen, hvor flere talenter fra både U17- og U19-holdet drog mod eksempelvis Esbjerg, Vejle og FC Midtjylland.

Talentafdelingen blev dog reddet på målstregen af flere sponsorater og andre kapitalindskud, der gav anledning til tre yderligere år, hvor klubben sikkert kunne have ungdomsafdelingen kørende. Og i jagten på flere talentfulde unge, der kan være med til at sikre talentafdelingen i fremtiden, har man valgt at invitere til åben træning i Horsens, så unge spillere fra lokalområdet kan prøve at træne på et højere niveau, samt trænerne på den måde også får set flere spillere an.

– Vi kan se at der foregår rigtig meget god træning rundt i klubberne i Horsens og omegn, og trænerne ude i de mindre klubber gør et meget flot stykke trænerarbejde. Det er medvirkende til, at spillerne får lyst til at prøve sig af på højeste niveau, og dermed også på sigt have muligheden for at spille sig ind i divisionstruppen når man bliver senior, fortæller U17-træner, Kim Øyan til klubbens hjemmeside og tilføjer:

– Senest har vi jo set at 4 spillere af egen avl er kommet på kontrakt som seniorspillere i form af Mads Bech, Malthe Boesen, Marcus Bobjerg og Daniel Piet Hansen.

Samtidig håber trænerne, at flere vil se de åbne træninger som en mulighed for at vise sig frem, og hvor trænerne fra samarbejdsklubberne vil kigge forbi til en snak om eventuelle talenter.

In this article