Scoop: Tidl. Superliga-træner ny U19-træner for Brøndby

Brøndby har mandag præsenteret den tidligere Superliga-træner Auri Skarbalius som ny træner for U19-ligaholdet.

For blot en måneds tid siden rykkede Auri Skarbalius Viborg FF op fra 1. division til Superligaen. Alligevel fik han dog ikke lov til at blive i klubben.

Siden har litaueren, med en fortid i bl.a. Brøndby som aktiv spiller, men også som cheftræner for klubbens førstehold, været på jagt efter et nyt job.

Nu er den 42-årige Skarbalius’ fremtid dog på plads. Han skal nemlig overtage pladsen fra Per Frandsen, som for et par uger siden blev annonceret som ny træner i AB.

– For det første er Auri en utrolig dygtig og meget erfaren træner på højeste niveau, der har kvalifikationerne i orden. Vi mener derfor, at det er en fantastisk mulighed for vores U19-spillere at blive trænet af én, der har arbejdet med nyslåede seniorspillere – både her i klubben og andre steder. Derudover er han en person, der får én til at tænke kvalitet, autenticitet og passion for Brøndby. Han er i den grad en del af historikken og symboliserer på mange måder kulturen og fællesskabet, der er i Brøndby IF, siger den nye sportsdirektør i Brøndby, Troels Bech, til klubbens hjemmeside.

Selv har Auri Skarbalius spillet over 200 kampe for Brøndby, og med en stor trænererfaring fra seniorverden, kan han udvikle de unge spillere endnu mere.

– Jeg ser det som en spændende mulighed for at arbejde med talenter fra allerøverste hylde, og jeg glæder mig til at arbejde i Masterclass-miljøet. Jeg har fået et meget positivt indtryk af setuppet, og jeg ser frem til at udfordre mig selv, sparre med de andre og bidrage til linjerne i Masterclass-arbejdet. Og så føles det ligesom at komme hjem, siger Skarbalius.

– Som cheftræner på seniorniveau har jeg oplevet mange spillere tage springet fra ungdomsfodbold og arbejdet med at videreudvikle dem. Den værdifulde erfaring tager jeg med ind i jobbet. Nu får jeg tilmed mulighed for at modne dem endnu tidligere og gøre dem klar til Superliga-holdet, for det er ikke let at træde det skridt op.

Auri Skarbalius er i øjeblikket på ferie, og derfor tiltræder han først sit nye job den 10. juli.

In this article