Sympatisk ulv: Valgte ikke Lyngby fra

15-årige Japhet Sery Larsen er ny mand i ulvetrøjen efter sommerferien. Han kommer til fra Lyngby, men er ikke glad for at sige, at han valgte klubben fra, men derimod valgte han FC Midtjylland til.

Når den nye sæson skal i gang fra starten af august, så venter en ny landsdel, nye omgivelser og en helt ny klub på den nu tidligere Lyngbyspiller, Japhet Sery Larsen. Han har nemlig valgt at se fremad i sin udvikling, og rejser mod det midtjyske, hvor han skal spille for FC Midtjyllands U17-hold.

Forsvarsspilleren skal dog flytte fra flere vante omgivelser blandt familie, venner og skole i jagten på drømmen. Det er dog ikke noget der stopper Japhet, som glæder sig til de nye udfordringer, der måske kan hjælpe ham med at blive mere selvstændig.

– Det bliver helt klart anderledes, men også vildt fedt, at flytte hjemmefra. Jeg ser det som en god mulighed for af blive mere selvstændig. Ens mor og far er der ikke til at klare opvasken og at rydde op efter en. Så de ting skal jeg selv ordne, samtidig med at jeg holder fokus på fodbolden, som er det jeg er kommet for. I perioder bliver det vel svært ikke, at have ens forældre på sin side. Men jeg kan besøge dem i weekenderne, og de vil også støtte til kampene. På den anden side er jeg ikke den eneste, der flytter hjemmefra, så folk omkring mig kan måske have det på sammen måde som jeg, fortæller Larsen til D’ BOLD.

Japhet Sery er dog ikke den eneste, der må forlade venner og familie derhjemme. Noah Grøn Iversen og Jonathan Dahl Bagger rejser blandt andet også til ISI efterskole i Ikast for at bo uden forældre, mens de sideløbende skal passe fodbolden på FC Midtjyllands U17-hold. Det glæder Japhet sig over.

– Det vil helt klart hjælpe en del, jeg ikke er den eneste. Jeg har nogen at snakke med tingene om, så det ser jeg som noget positivt. Så er det også fedt at have nogen, at følges hjem med i weekenderne, siger den tidligere Lyngbyspiller.

Noget tyder også på, at Japhet vil savne livet derhjemme. Ikke kun hos familien, men også i sin nu tidligere fodboldklub. Han har tidligere vendt en tak hjem til sine tidligere holdkammerater og vil gerne holde respekten for Lyngby ved at sige, at han ikke har valgt dem fra, men valgt nogle nye til.

– Jeg vil ikke helst sige jeg valgte Lyngby fra, men valgte FC Midtjylland til. Synes det er en perfekt klub for mig. Den måde deres setup er på, og den måde de tænker fodbold på. Jeg tror de vil kunne hjælpe mig meget med min udvikling på mine svage punkter, men også forbedre mine kompetencer, fortæller han og fortsætter:

– Så tror jeg det bliver fedt at komme lidt væk hjemmefra og ud på heden, hvor der er ikke er helt som derhjemme. Jeg har også altid godt ville gå på efterskole. Så at jeg kan gå på efterskole og spille fodbold på højeste niveau er fantastisk.

Nu glæder han sig bare til at komme i gang, men er også udmærket klar over, at det ikke kommer til at blive en dans på roser, at få spillet sig selv ind på holdet fra start af. Det ser han dog blot som en positiv udfordring.

– Det bliver ikke helt let. De har en rigtig god 99 årgang, så det bliver svært (at spille sig ind på holdet, red.). Men jeg vil arbejde hårdt for at få en fast startplads. Også ellers bare bygge på og suge læring til mig fra de andre på holdet, siger Larsen til dbold.dk.

Drømmen for den kun 15-årige Japhet er da også, at han en dag kan spille sig op i Superligatruppen.

– Superliga kunne helt klart være fedt, at prøve. Det er en drøm, og helt klart noget jeg vil gå efter. Man ser også, at der er mange fra FC Midtjylland som får Superligadebut i en tidlig alder, så det er helt klart noget, jeg vil gå efter.

Japhet, der i øvrigt er et bibelsk navn, vil formentlig blive brugt på centerbacken eller positionen som højre back.

In this article