Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 1: Oliver Abildgaard, AaB

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

AaB-debutanten Oliver Abildgaard løb med det meste af opmærksomheden, da AaB og Esbjerg spillede 1-1 i ALKA Superligaens første runde. Det blev en dramatisk affære, hvor det unge talent både blev skurk og helt. Først begik den 19-årige AaB’er straffespark, og siden stod han også for udligningen, der sikrede nordjyderne det ene point.

En debut som bestemt ikke gik ubemærket hen. For nogen kom det måske som en overraskelse, at unge Abildgaard var blevet foretrukket på den centrale midtbane i startopstillingen fremfor Kasper Risgård, men AaB’s cheftræner Lars Søndergaard var ganske tilfreds med sit valg.

– Det var en meget fornem indsats. Det giver os et ekstra alternativ til den centrale midtbane. Da jeg startede med at træne truppen, var han nummer 25 i truppen, men han har arbejdet sig op i hierarkiet og vist, at han kan være med på superliganiveau, siger Lars Søndergaard til dr.dk.

Abildgaard kom til AaB som drengespiller fra samarbejdsklubben Aalborg Freja, og i sommers blev den 19-årige midtbanespiller forfremmet til AaB’s førsteholdtrup sammen med Jannik Pohl og Asger Bust. Men vejen til superligatruppen har ikke været let for den unge AaB’er; en rejse som har været præget af modgangsperioder og krævet hårdt arbejde. Indtil for blot få år siden var Abildgaard en meget lille spiller, og qua sin størrelse har det været vanskeligt for den unge midtbanespiller, at få tilstrækkeligt med spilletid på ungdomsholdene i AaB.

I AaB’s talentafdeling har man dog løbende holdt nøje øje med Abildgaards andre kvaliteter, heriblandt hans gode teknik, store løbekapacitet og fightervilje. Indenfor de sidste par år er hovedspillet sågar blevet en af Abildgaards store styrker, som har taget fart i takt med hans voksende fysik. Mandag aften kulminerede mange års hårdt arbejde med en bemærkelsesværdig debut Superligadebut for Abildgaard, og i AaB’s talentafdeling kan man endnu engang glæde sig over at tilføje kompetent talentmateriale til ALKA Superligatruppen, hvor 16 ud af 27 spillere nu har spillet ungdomsfodbold i AaB.

Oliver Abildgaard har spillet to kampe for U/18-landsholdet.

In this article