Ugens Superliga-talent – sæson 15/16, runde 2: Alexander Munksgaard, FCM

 

Som noget helt nyt i denne sæson, tager D’ BOLD hul på “ugens Superliga-talent”. D’ BOLD vælger et talent fra den senest overståede Superliga-runde, som har gjort sig mest bemærket, og tegner et portræt af spilleren. Det kan f.eks. være en debutant, en usædvanlig målscorer, et rødt kort, et hattrick el. lign.

Hele fem spillere under 23 var valgt til FC Midtjyllands startopstilling mod SønderjyskE i denne anden runde af Alka Superligaen. Blandt disse fandt man den kun 17-årige Alexander Munksgaard, som blev den fjerde yngste debutant i Superligaen for FC Midtjylland med en alder på 17 år og 223 dage. Foran ham i den række ligger Winston Reid, Mads Hvilsom, der begge er rejst fra klubben, og hans nuværende holdkammerat, Erik Sviatchenko. Samtidig var han også med til at trække midtjydernes gennemsnitsalder helt ned på godt 23 år.

Det overraskede mange ved første øjekast, at klubbens nye cheftræner, Jess Thorup, havde valgt at tage så mange unge med, bland andre forsvarsspilleren Munksgaard. Han klarede dog debutkampen meget fint, og FC Midtjylland endte også med de tre point.

– Jeg oplever det som en kamp vi kommer stærkest ud af. Det er super dejligt og en forløsning for hele holdet, fortæller Munksgaard efter sin debut til FCM TV og fortsætter:

– Man skulle lige finde sine ben at stå på, det var en hård kamp for mig.

Jess Thorup trak dagen forinden kampen forsvarsspilleren til side, hvor han fortalte, at Munksgaard skulle starte inde i kampen.

– Det er klart, der går lige et sug igennem maven. Man skal lige finde ud af, hvad der lige skal ske. Nerverne spiller lige ind, og det kører lige lidt, siger den løbeglade, offensive højreback.

I de tidlige år som U13- og U14-spiller, var Munksgaard ikke altid blandt dem træneren valgte først. Så vejen til Superligatruppen har ikke været helt nem for unge Munksgaard. Men samtidig er han også overbevist om, at han er god til det han laver, og det har hjulpet ham godt på vej til hvor han er nu, at have det ved bevidsthed.

I starten af forsvarsspillerens akademitid, blev han hentet ind på en etårig aftale. Noget der gav Munksgaard ekstra vilje til at kæmpe for en forlængelse, da han på ingen måde var sikret sig en længere fremtid med det samme. Efter det første år herskede der dog ingen tvivl om, at Munksgaard skulle forlænge sin kontrakt. En kontrakt der lød på yderligere tre år.

Munksgaard har forhåbentligt flere kampe i vente snart, og fylder 18 til december.

In this article