Dansk PSV-talent: Fik et for godt tilbud til, at jeg kunne sige nej

Nikolai Laursen, der jubler sammen med holdkammeraterne, efter sin debutscoring mod FC Vestsjælland på Brøndbys hjemmebane – 26. april 2015 | Foto: GettyImages.com

Et Brøndby-talent, der har imponeret i sin tid i klubben, har nu skrevet kontrakt med PSV Eindhoven.

Nikolai Laursen er en af mange danske talenter, af de, der har spillet i Brøndby. Det, der dog skiller ham ud er alderen. I den netop afsluttede sæson blev han nemlig den yngste Brøndby-spiller til nogensinde at få debut for førsteholdet. Herudover formåede han at, i samme kamp – der i øvrigt var i ALKA Superligaen, score sit debutmål, blot fem minutter inde i debuten. På trods af denne færdighed, og spillerens succes, i sin tid i klubben, har han skiftet tilstedeværelsen i det danske ud, med en i det hollandske – hos PSV Eindhoven, hvor Simon Poulsen, blandt andre, er at finde på klubbens førstehold.

Spørger man den nu 17-årige PSV-spiller var årsagen til skiftet ikke Brøndby selv, men blot et attraktivt tilbud fra den hollandske storklub. Han fortæller, desuden, at det er i PSV, at han føler, at der er den bedste udviklingsmulighed for ham, men forsikrer samtidig om, at hans tid i Brøndby langt fra har været fyldt med utilfredshed.

– Jeg ved ikke, om man kan time og planlægge, at ”næste år skal jeg af sted” eller ”om to år skal jeg af sted.” Det var min mavefornemmelse, der sagde, at jeg skulle gøre det nu, og min familie syntes, det var et godt sted. Så må vi se, hvad fremtiden bringer, siger spilleren til Tipsbladet, og fortsætter:

– Jeg er i hvert fald helt sikker på, at jeg får en god fodbolduddannelse, og at jeg vil lære 1000 ting, selv om det ikke skulle lykkes at slå igennem dernede – men det er ikke noget, jeg tænker på, fastslår den tidligere Brøndby-spiller, og fortæller, desuden, at det er selvtilliden, der driver ham til at tage imod udfordringen.

 

In this article