Viktor Ahlmann om holdkammeraten bror-Jakob: Jeg er bedre end ham

Viktor og Jakob Ahlmann er brødre og spiller begge for AaB, men selvom den ældste har fået debut på landsholdet, har lillebror stadig mere talent – mener han selv.

I mange tilfælde har søskende hver deres kvaliteter og vælger derfor også at gå forskellige veje i livet. Der er dog også mange eksempler på det modsatte. Brødrene Laudrup og Johansen-tvillingerne er bare et par eksempler på familiært forbundne tryllekunstnere, der har fundet nøglen til bankboksen med alle fodboldromantikernes hjerter.

Nu er der muligvis en ny solstrålehistorie på vej. AaBs Jakob Ahlmann fik debut på A-landsholdet i 2014, og skal man tro hans 20-årige holdkammerat og lillebror Viktor, er der mere i vente, eftersom han selv efter sigende besidder endnu mere potentiale end Jakob.

– Umiddelbart vil jeg nok pege på mig selv som den mest talentfulde fra fødslen, siger Viktor Ahlmann med et glimt i øjet til D’BOLD.

Selvom angriberen måske er det største stjerneskud af de to, lægger han ikke skjul på, at den fire år ældre storebror, som i øvrigt spiller i forsvaret, har betydet meget for hans udvikling.

– Det er klart, at det har været en stor hjælp at se, hvad Jakob har været igennem indtil nu, og jeg har selvfølgelig kigget meget efter, hvad han har gjort. Han er en kæmpe inspiration for mig, forklarer U20-landsholdsspilleren.

Når to brødre er i nærheden af hinanden så ofte, som man nu engang er, når man spiller Superliga-bold i samme klub, burde det kunne føre til uenigheder og mærkelige situationer. Sådanne problemer kæmper Ahlmann-brødrene dog ikke med.

– I starten var det specielt. Jakob flyttede jo til Midtjylland, da jeg var 11, så jeg har ikke set så meget til ham som vores ældre bror for eksempel, men efter han (Jakob, red.) er flyttet til Aalborg igen og især det sidste år er vi kommet efter det. Jeg kan udelukkende se fordele ved det hele, slutter Viktor Ahlmann.

Lillebroren har til dags dato spillet 10 kampe for AaBs førstehold, mens Jakob, da han var 20 år gammel, kun havde fået chancen en enkelt gang, så måske er Viktor Ahlmanns udtalelse slet ikke så utopisk.

In this article