16-årige Emil Wass træner med i Celta Vigo

Dansk ungdomsfodbold har, for den kommende sæson, fået en ny udenlandsdansker, og det er med et efternavn vi nikker genkendende til, nemlig Wass. 

I sommers skiftede den danske landsholdsspiller Daniel Wass franske Evian ud med Celta Vigo, efter flere sæsoner i den franske alpeby.

Endnu er danskeren ved at finde sig til rette i sine nye omgivelser, hvor han er flyttet til med både kone og børn. Men det er ikke kun dem, som i denne sæson får lov til at være helt tæt på Celta Vigo-spilleren. Den danske allround-spiller har fået selskab af sin 16-årige lillebror, Emil, der også er flyttet til.

Emil Wass var i sidste sæson en del af det Lyngby U/17 Liga-hold, der sluttede på syvendepladsen. Her spillede den pasningsdygtige spiller 14 kampe igennem sæsonen.

Henover sommeren er der dog sket mere end, at han afsluttede sin første sæson som U/17-spiller. Emil afsluttede nemlig også sin niende klasse, men inden at han skal videre på gymnasiet, så han muligheden for et år i udlandet, og hvad var mere oplagt end at rykke ned til sin bror i Spanien? Denne mulighed valgte kun 16-årige Emil at benytte, og nu skal han, udover at gå i skole, spille fodbold og lære spansk, inden at han om et år rejser tilbage til Danmark for at starte på en gymnasial uddannelse. Der er altså derfor kun snak om et års ophold i spanske.

16-årige Emil har nu været i Spanien i en måned, og her har han trænet med flere lokale hold for at teste niveauet, men også storebrors arbejdsgiver, Celta Vigo, har givet ham chancen på deres ungdomshold, hvor han á flere omgange har trænet med.

Lillebror-Wass har ikke fået nogen kontrakt hos en klub, da han forventer at tage direkte retur til Lyngby i næste sæson, hvor han vil fortsætte på det hold, som han i de seneste tre sæsoner har spillet sammen med.

Endnu har Emil Wass en ungdomslandskamp til gode, men med de ambitioner som den unge Lyngby-knægt har, så er det ikke utænkeligt, at de nok skal komme en dag.

 

 

 

In this article