AaB-trænere forud for sæsonstart: Udvikling er i højsædet

Embed from Getty Images

Med henblik på turneringsstarten i U17- og U19 Ligaen sætter AaB’s cheftrænere for de to ældste ungdomshold ord på de forventer samt de mål, de har til den kommende sæson.

Foruden en kort bemærkning om ’gode placeringer’ nævner hverken U19-træner, Jacob Friis, eller U17-træner, Lars Knudsen, en bestemt placering som hovedmål for den kommende sæson – sådan som man ellers så ofte hører Superlig-trænere definere, hvad der kan godtages som en succesfuld sæson. Derimod har begge ungdomstrænere udvikling af henholdsvis hver enkelt spillers færdigheder samt holdpræstationer som væsentlige målsætning, når de til AaB TV vender forventningerne til sæsonen.

– Målet for den nye sæson for U19 er jo i første omgang at gøre nogle spillere klar til at komme op i Superliga-truppen, hvilket jo er det primære mål. Derudover følger en række delmål – heriblandt gode placeringer, udvikling af holdet samt udvikling af den enkelte spiller, fortæller Jacob Friis.

U17-træner, Lars Knudsen, forholder sig samtidigt til, hvad AaB’s pensum for ungdomsspillere og udviklingsmodel har at sige i forhold til, hvad der bør kendetegne den nye sæson.

– For U17 er målet for den nye sæson at få skabt et hold og en gruppe af spillere, der kan spille struktureret fodbold. Med det pensum og den udviklingsmodel, vi har her i AaB, er det det vigtigste for U17-drengene og os omkring holdet, forklarer Knudsen, der desuden forventer en individuel udvikling med samtidigt også en udvikling i holdet, der vil kunne ses mod slutningen af sæsonen.

AaB har i løbet af de seneste år kunnet præsentere flere unge, talentfulde spillere til klubbens førstehold, hvor spillere som Lucas Andersen og Kasper Kusk, der begge skiftede til Holland, særligt falder i øjnene.

 

In this article