FCM U19-keeper tror på sejr og endnu en gang guld

FC Midtjylland U19-målmand, Andreas Raahauge, er positiv omkring ulvenes chance for at vinde guld i år, præcis som de gjorde sidste sæson.

U19-ligaen startede i sidste weekend. Det var dog ikke alle hold, som var i kamp. Et af de hold, var FC Midtjylland. De glipper dog ikke den officielle anden runde af ligaen, hvor de skal møde deres største ligakonkurrent, sidste års sølvvindere fra FC Nordsjælland.

Det bliver ikke ligefrem den nemmeste opgave for FCM, da sjællænderne også er vurderet af D’ BOLD til at være nærmeste konkurrent for ulvene igen i år. Midtjydernes ene målmand, Andreas Raahauge, tror dog på, at de kan løbe med sejren over FCN efter slutfløjtet, men også ende med guldmedaljerne om halsen efter sidste kamp i sæsonen.

– Jeg synes vores chancer er gode, og jeg synes helt klart, at vi er favoritter til at vinde igen i år, siger Raahauge til D’ BOLD.

Selvom ulvene vandt ligaen meget sikkert sidste år, er Raahauge dog ikke i tvivl om, at niveauet i den kommende sæson vil være meget højt.

– Jeg ser frem til en masse gode kampe i ligaen, som jeg ved bliver på et højt niveau, fortæller Raahauge.

Rasmus Bach var i sidste sæson førstevalg på målmandsposten for midtjyderne, men har denne sæson valgt at kvitte fodbolden. Dette kunne give Raahauge en større chance for at blive førstemålmand foran Oliver Ottesen, som nu er blevet rykket op på u19-holdet. Raahauge er dog ikke så sikker på, at Bachs farvel, automatisk var et goddag til ham selv som førstevalg foran målet.

– Nej det synes jeg ikke, men jeg vil stadig overbevise træneren om, at jeg skal stå i weekenden, udtaler han til dbold.dk.

Selvom det er en ny konkurrent på pladsen som målmand, er Raahauge stadig ikke sikker på pladsen, selvom han er ældst. Han vurderer dog selv sine chancer for værende gode.

– Jeg synes jo selv mine chancer er gode, men igen skal man overbevise træneren, og samtidig er mig og Oli gode til at hjælpe hinanden.

FC Nordsjælland var et af de hold, som var i kamp i sidste weekend. Det blev til en 3-2 sejr over AaB. At have været i kamp allerede kunne give sjællænderne en fordel, da de så var i gang igen. Men den lyshårede ulve-målmand, tror ikke det er nogen speciel fordel for FCN.

– Nej det tror jeg ikke. Vi har været gode i opstarten, hvor vi har spillet mod diverse reservehold fra Superligaklubberne, og gjort det godt, så jeg tror ikke de har en fordel, siger målmanden.

Raahauge har også før været med det danske U18-landshold til kampe. Nu skal U19-landsholdet snart til to træningskampe mod henholdsvis Norge og Sverige, som Raahauge håber at blive udtaget til.

– Det er svært at sige, men jeg håber på at blive udtaget til U19 landsholdet. Men det kræver selvfølgelig gode præstationer, afslutter han.

In this article