Fokus på: Benjamin Christian Lund – Positionsskifte, DBU og bornholmske medier

Hver mandag sætter D’ BOLD fokus på et talent i dansk ungdomsfodbold. I denne uge er vi landet hos FC Nordsjællands venstreback, 18-årige Benjamin Christian Lund.

Bornholm, Bornholm, Bornholm

Den 12. marts 1997 bliver Benjamin Christian Lund født i Rønne på den danske ø Bornholm. Og der går kun tre år, inden han starter til fodbold, hovedsagligt efter sin fars ønske. Faren har selv spillet fodbold, dengang han var dreng. Og så findes der intet mere naturligt, end at sende sin dreng afsted til samme fritidsaktivitet, som han selv havde gået til.

Når man begynder i så tidlig en alder, er det heller ikke helt ude på landet, at man også udvikler et særligt konkurrencegen. Og lige præcis det gen, satte sig fast i unge Benjamin, og har sidenhen været en af de største faktorer for, at han stadig spiller fodbold den dag i dag. Der har heller aldrig hersket tvivl om, at fodbold var den rette sport.

– Det er altid den sport, jeg har fundet mest interessant, forklarer Lund til D’ BOLD.

Som ung kan man opleve flere komplikationer, når man har flere bolde i gang på samme tid. Men selvom Benjamin Lund har haft både skole, venner, familie og fodbold at se til, har det ikke været noget problem for den unge venstreback, der ellers plejede at spille kant, at holde gejsten oppe for sin hobby.

– Jeg har altid haft en passion for sporten, men det er da klart, at min far har været en stor støtte, og ham, der har hjulpet mig i de svære tider. Men det har ikke været noget problem, for jeg har altid haft det sjovt med det hele, siger Lund.

Benjamins første fodboldklub var Knudsker IF. Senere skiftede han dog den lille klub ud med en lidt større klub, nemlig Rønne Idrætsklub. Tiden i disse klubber har gavnet den unge fodboldspiller meget, men først da han begyndte at spille i københavnerrækkerne, tog udviklingen for alvor fat. Fodboldmiljøet på Bornholm var meget trygt, samt Lund var omgivet af nogle kompetente trænere. Han kunne dog sagtens mærke den markante niveauforskel på fodbolden på Bornholm og resten af Danmark, da han flytte til Sjælland, for at spille for FC Nordsjælland.

Ikke det store problem at flytte hjemmefra

FC Nordsjælland fik på et tidspunkt øje på den talentfulde Benjamin, og hev ham til klubben. Interessen udefra var dog ikke noget, han lagde specielt meget mærke til.

– Det er klart, at det er sjovt når store danske hold har øje på én, men det var ikke noget, der påvirkede mig tilbage på Bornholm. Det hele gik så hurtigt til sidst, fortæller han.

Distancen mellem Rønne og Farum er ikke særlig kort. Det tilhørte sig dermed skiftet, at Lund måtte forlade øen uden familie, venner og vante omgivelser. Dette vil for mange være et stort og svært skridt at tage i livet. Men for Benjamin Lund, var det ikke det sværeste han har prøvet. Med to gode år på Københavns Idrætsefterskole og to søskende i nærheden, var springet fra den ene til den anden ø til at holde ud.

– Jeg havde det faktisk ikke særlig svært, ved at tage skridtet over til Sjælland. Jeg gik to år på KIES, Københavns Idrætsefterskole, og så havde jeg i forvejen to søskende, som boede på Sjælland. Så på den måde var det egentlig fint, og ikke så svært for mig igen, siger Lund til dbold.dk.

Den nye spillestil og det højere tempo, var noget af det, som Lund skulle vænne sig til i starten af sit ophold i FC Nordsjælland. Det var ikke det nemmeste, og han skulle lige bruge noget tid på at komme i gang, men han er kommet stærkt efter det. Hvilket man har kunne have bemærket, hvis man har fulgt hans udvikling.

Tiden i FCN har også været meget turbulent, med flere trænere og masser af nye ansigter, som man skulle vise sine færdigheder overfor, og overbevise om, at man var god nok til at spille på holdet. Den nye klub med nye omgivelser, har dog også givet noget positivt igen til 18-årige Lund.

– Jeg startede som kant og begyndte som 2. års U/17-spiller at spille back. Noget, som har gavnet min udvikling en hel del.

Nu er alt på plads, men hvad fremtiden bringer er uvist

Nu er U/19-ligaen startet igen, og FC Nordsjælland er kommet perfekt fra start med to sejre over to kampe. Sidste sæson viste holdet også flotte takter, og endte på andenpladsen, da de dog ikke kunne hamle op med det talentfulde U/19-hold fra FC Midtjylland, der havde en særdeles god sæson. Lund tror dog, trods den meget hårde konkurrence, at FCN kan vinde medaljer igen i år, og håber selvfølgelig på, at farven denne gang er guld.

Og med flotte præstationer på ligaholdet, går man sjældent ubemærket forbi i DBU-regi. Det er Lund ikke en undtagelse på, da han er blevet udtaget til hvad der menes, at være det stærkeste U/19-landshold længe.

– Det er altid fedt at være med omkring DBU og diverse ungdomslandshold. Der er hård konkurrence, så det gælder om at præstere hele tiden, og holde sig skarp, udtaler Lund.

Hvad landsholdsudtagelserne, samt de flotte takter på ligaholdet vil føre til i fremtiden, er ikke noget Lund bekymrer sig om i øjeblikket, men er nærmere noget han først sætter fokus på, når hans U/19-tid er forbi.

Man skal dog ikke begynde at tænke over i et eventuelt stop i karrieren som fodboldspiller, da motivationen for spillet er intakt.

– Motivationen har klart været glæden ved succes, og så spiller det sociale også ind. Men konkurrencen og at nå et mål, som man sætter sig, hjælper dig til hele tiden at holde motivationen, fortæller Lund til D’ BOLD.

Selvom Lund mere eller mindre har givet slip på Bornholm, har de bornholmske medier ikke sluppet venstrebacken af syne. Der bliver blandt andet skrevet om hans ture ind omkring diverse U-landshold, hvilket er noget, han sætter stor pris på. Dog er det opbakning fra familien, som han nyder mest af.

In this article