Henrik Clausen glæder sig over stor rutine på U/21-landsholdet

Embed from Getty Images

Da den midlertidige U/21-landstræner Henrik Clausen tidligere på dagen udtog det nye U/21-landshold, var det med meget få nye navne i kasketten. Dog var det inklusiv en masse rutine. 

Blot fem spillere har endnu deres U/21-debut til gode, og mange var i januar med på en træningslejr i Tyrkiet. Derfor indgår der en god portion rutine på holdet.

– Det er hold med god rutine, som vi har samlet. Næsten 2/3 dele af truppen var med på træningsturen i januar, hvor vi fik en rigtig god mulighed for at starte op med denne årgang. Derfor er der lagt et rigtig godt fundament, som vi nu kan bygge videre på, inden EM-kvalifikationen begynder til oktober, siger Clausen til dbu.dk.

Holdet der er udtaget skal møde Tyskland og Ukraine i venskabskampe i den kommende uge. Begge kampe er på udebane, men Clausen ser det som optimal forberedelse i forhold til den kommende kvalifikation.

– Tyskland er notorisk et af de stærkeste hold i Europa. De har lige været til VM på U20-niveau, så det er uden tvivl et sammenspillet hold fra øverste hylde, så der venter os en rigtig svær kamp. Ukraine på udebane er også en stærk modstander, der kan ligne de andre østeuropæiske hold, som vi skal møde i kvalifikationen. Derfor er det også en rigtig god test, inden kvalifikationen begynder.

Se hele Danmarks trup her:

In this article