Internordisk Cup: U17-landsholdet åbnede med sejr over Norge

Embed from Getty Images

Tirsdag aften spillede det danske U17-landshold den første kamp ved Internordisk Cup i Sverige. Her blev Norge besejret med 3-1.

Det nye U17-landshold er pt samlet i Sunne i Sverige, hvor Internordisk Cup i år afvikles. Sidste år var det danskerne, der afholdte arrangementet med kampe i Kolding og Nørre Aaby.

Det nye kuld af spillere fra årgang 99 skød dermed også det nye landskampsår i gang med kampen mod Norge.

Begge hold kom lidt tøvende fra start, begge præget af premierekulder. Alligevel kom nordmændene klart bedst fra start, da midtstopperen, Tord Johnsen Salte, efter mindre end et kvarters spil kunne bringe Norge foran på et straffespark.

De unge danske kom dog stærk igen og fik kreeret to store chancer til Jens Odgaard og Mads Mikkelsen, der dog begge misbrugte.

Den blot 15-årige AGF-spids Mads Mikkelsen havde dog held med målscoringen, da han efter 20 minutters spil modtog en blødfølt bold i dybden, som han driblede ud i en spids vinkel, men alligevel satte gang i aktiviteten på den danske målkonto med en flot afslutning over i det modsatte målhjørne.

Danmark tog derfra fat i kampen. Norge kom til enkelte muligheder, men mest var det danskerne, der havde optræk til den næste scoring. Den kom efter et hjørnespark lige i starten af anden halvleg, hvor Brøndby-manden Karl Appelt headede Danmark i front med 2-1.

Nordmændene satte alt ind på et comeback i kampen. Det udnyttede Danmark med 20 minutter tilbage af kampen til at fange nordmændene i en omstilling, hvor Silkeborg-angriberen Jeppe Okkels kom alene igennem og lagde bolden ind under benene på den norske målmand Emil Ødegaard til slutresultatet 3-1 til Danmark.

Det nye U17-landshold fik dermed en glimrende start på både Internordisk Cup og det nye landskampsår. Næste kamp i turneringen venter allerede i aften kl. 18, hvor Polen venter.

In this article