Nikolai Laursen satte europæiske giganter på plads i stor ungdomsturnering

Den unge PSV-dansker Nikolai Laursen var en del af det hold, der i den forgangne uge satte store europæiske klubber på plads, og vandt den store ungdomsturnering, Otten Cup 2015. 

Nikolai Laursen har i sommerferien skiftet den daglige tilværelse i Brøndby ud med PSV, hvor han så småt er ved at finde sin plads på Jong-holdet.

Således var han, og Mathias Bonde (tidligere AGF-spiller, red.), med, da PSV stillede op til Otten Cup 2015, som er en stor ungdomsturnering afholdt af Eindhoven-klubben.

Blandt gæsterne var PSG, FC Barcelona, Guangzhou Evergrande, Red Bull Brasil, Liverpool FC, RSC Anderlecht og sydkoreanske Omiya Ardija.

Hjemmeholdet var kommet i gruppe med Omiya Ardija, RSC Anderlecht og mægtige FC Barcelona, og da der kun var to grupper, gik de to gruppevindere videre til semifinalerne.

Udmærket gruppespil

PSV lagde turneringen skidt ud, da de tabte til FC Barcelona, men rejste sig efterfølgende med en 3-0-sejr mod det sydkoreanske mandskab. I den sidste kamp havde de blot brug for en uafgjort mod Anderlecht for at gå videre. Og lige netop det fik de: en 2-2’er klarede skærene.

Dermed gik de sammen med FC Barcelona videre til semifinalerne, hvor Liverpool ventede spanierne. Ingen ringere end Paris SG blev dermed modstanderen for PSV.

Fransk remis i semifinale

Her var endnu en uafgjort kamp på programmet, og dermed måtte straffespark altså klare sagerne for de to U/19-hold i en kamp, hvor Mathias Bonde startede inde. Hollænderne var skarpest netop der. Fire mål scorede de mod franskmændendes tre, og så var der altså finale på menuen dagen efter.

I den anden semifinale havde FC Barcelona slået Liverpool med 2-1, og det betød at PSV altså skulle op mod gruppekonkurrenten, som i første kamp havde slået dem 2-0.

Knusende finalesejr

Det bekymrede dog ikke hollænderne synderligt, og med Nikolai Laursen i spidsen førte PSV an. Den tidligere Brøndby-spiller lagde op til 1-0-målet. Kort efter føringsmålet var danskeren selv tæt på, at score til 2-0, men det blev reddet flot af Barcelona-keeperen. Det stoppede dog ikke PSV i at fortsætte den offensive tilgang. Yderligere tre mål scorede hollænderne, der dermed fik sat Barcelona godt på plads. På imponerende vis kørte de altså de catalanske giganter over, og vandt turneringen med stil. Mathias Bonde fik ikke spilletid i finalen.

Se Nikolai Laursens assist fra kampen her

 

In this article