Sammy Slot skifter til Lyngby BK

Embed from Getty Images

Efter mere end et år i udlandet vendte den 18-årige angriber, Sammy Slot, for et par uger siden snuden hjemad til en prøvetræning hos De Kongeblå fra Lyngby Boldklub. Det har nu udmøntet sig i et officielt skifte, der betyder, at Slot skal tørne ud for klubbens U/19-hold.

Da det denne sommer stod klart, at Sammys etårige spanske eventyr i Valencia-klubben, Levante UD, var ovre for denne gang, var den tidligere HB Køge-angriber først et smut forbi en prøvetræning i tyske SC Preussen-Münster, inden turen gik hjemad mod Sjælland og Lyngby, hvor han altså nu skal bidrage med mål til kampen for en god placering i U/19 Ligaen. Det var særligt Lyngbys historik, hvad angår unge spillere, der overbeviste Sammy Slot.

– Lyngby er en god klub på mange måder og særligt inden for ungdomsfodbold. De har præsteret at skabe mange store spillere gennem. Desuden er der rigtigt gode faciliteter, og der bliver taget godt hånd om én, så jeg tror, jeg kan udvikle mig godt i LBK, fortæller Sammy Slot, der føler, at han er blevet taget godt imod i klubben, til D’ BOLD.

Umiddelbart er Slots første mål i den nye, blå trøje at komme hurtigt i form, så han hurtigt kan komme i betragtning til startelleveren.

– Da jeg lige er kommet til klubben, har jeg først og fremmest nogle små, kortsigtede mål om, at jeg skal tilbage i form. Jeg har ikke trænet så meget som de andre, så det er klart, at jeg lige skal i gang og finde formen og ikke mindst arbejde hårdt, så jeg kan få noget spilletid, forklarer han.

Selvom det i denne omgang kun blev et år i det spanske, føler Sammy dog slet ikke, at udlandseventyret har været spildt – faktisk har opholdet styrket ham både på og udenfor banen.

– At have været i Spanien har modnet mig meget på og udenfor banen. Man er meget på egen hånd i udlandet, og der er ingen kære mor til at hjælpe dig. Fodboldmæssigt er jeg blevet en mere alsidig spiller, og har fået et indblik i, hvor meget det kræver at nå til tops – også udenfor banen. Alt skal gå op i en højere enhed. Det er godt at komme hjem til Danmark igen, så jeg kan få mere styr på min uddannelse og livet udenfor banen.

Sammy Slot kalder en fremtidig ALKA Superliga-debut en drøm, der ville gå i opfyldelse. Det kræver dog først og fremmest gode præstationer i U/19 Ligaen, hvor hans holdkammerater åbnede indeværende sæson med en hjemmesejr over rivalerne fra FC København, men også forbedrede takter hos klubbens førstehold, der efter sejre i 1. Divisions tre første runder nu har tabt to kampe i træk.

In this article