Talentopsummering – Runde 5, Alka Superligaen 2015/16

Embed from Getty Images

Vi summerer atter en gang op på de største bedrifter af de unge danske Alka Superliga-talenter og vi er nået til sæsonens femte runde og femte udgave.

De danske Alka Superliga-talenter har igen været i aktion henover weekenden og i går, mandag. De største præstationer af U/23-spillerene har vi samlet her på D´BOLD i den ugentlige Talentopsummering.

Nulløsning i Herning

I en underholdene kamp fredag aften kunne man overvære at Andreas Cornelius, 22, fik comeback efter hans ankeskade, men også at FCK´s nyindkøbte slovenier, Benjamin Verbic, pådrog sig en potentielt langvarig skade. Hvis man skulle fremhæve noget positivt i kampen var det nok at alle FC Københavns indskiftere var U/23-spillere. Youssef Toutouh på 22, Andreas Cornelius, også på 22 og til sidst Christopher Remmer minsandten også på 22. De tre 22-årige gjorde ikke meget væsen af sig i kampen og det afspejlede sig også i resultatet. Pione Sisto, 20, blev også skiftet ud i anden halvleg efter en halvsløj præstation, så underholdningen faldt også en smule. Kampen mellem sidste års guld- og sølvvindere endte 0-0, men FC Midtjylland udbyggede deres føring ned til FCK med et forspring på fem point.

Atter drama i det Nordjyske

AaB og AGF er to hold der elsker at spille dramatiske kampe og når de så møder hinanden, går det op i en helt anden enhed. En dramatisk anden halvleg, ligeså dramatisk som første, satte prikken over i´et i den vitale AaB-sejr, der kickstarter Lars Søndergaards AaB-holds indtil nu, temmelig anonyme sæson. Selvom AaB måtte se en af sine vigtige spillere, Thomas Augustinussen, 34, midt i første halvleg trak de alligevel sejren i land. Også med hjælp fra U/20-landsholdspilleren, Frederik Børsting, 20, som erstattede Augustinussen. Kort forinden havde Josip Elez bragt AGF i front, men Lukas Spalvis rettede op på sagerne med hans mål til pauseresultatet 1-1. Efter pausen fortsatte spændingen og kort inde i anden halvleg kom gæsterne foran –  endnu en gang ved Lukas Spalvis. Ti minutter senere blev det endda til 1-3, da Rasmus Jönsson sikrede gæsterne sejren. Unge Oliver Abildgaard, 19, kom på banen for at stabilisere defensiven og den holdt stand, selvom irakiske, Ahmed Yasin, reducerede til 2-3 kort før slutfløjt.

Esbjerg hentede sæsonens første sejr i Farum

Esbjergs nye træner, Michael Mex, stillede op med et særdeles rutineret hold. Det hold indeholdt dog også et talent, nemlig https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen på 20 år der spillede for femte gang i streg på gæsternes startende mandskab. Det rutinerede hold og https://www.dbold.dk/wp/../uploads/FIFA-E-sport.jpg Nielsen vandt med 2-1 på mål af Robin Söder og Lasse Rise i første halvleg. Og selvom at FC Nordsjællands super-signing, Bruninho, reducerede efter godt 70 minutters spil, kunne hjemmeholdet ikke få udlignet og hente et enkelt point til Farum. Endnu en gang virkede den unge FC Nordsjælland-trup ikke, og træner Olafur Kristjansson må nok se nye veje, ellers kan han muligvis være den næste der får en fyreseddel ligesom Niels Frederiksen der fik en af slagsen i Esbjerg i sidste uge.

Brøndby smadrer Viborg i total sjællandsk dominans

Brøndby har ikke fået en ret god start på sæsonen 2015/16. Kun et enkelt point i de første fire kampe skulle ændres. Og det blev det i højeste grad også da Viborg var værter i kampen mod Brøndby søndag eftermiddag. 4-0 lød det på til Brøndby, takket være store præstationer af finske Teemu Pukki og sydafrikanske Lebogang Phiri. To mål af Pukki, allerede et efter seks minutter og et enkelt af Phiri til at slutte af på. De to overskyggede de andre på banen den dag. En af Brøndbys vigtige spiller, Christian Nørgaard, 21, var tilbage i startelleveren og det har man åbenbart kunne mærke. Brøndby var forvandlet til et helt andet hold, måske takket være lidt ungt blod i den tidligere Hamburger SV-spiller. Efter 70 minutter scorede Pukki sit andet mål og godt ti minutter senere sendte Johan Elmander gæsterne på 3-0 og til sidst Phiri med sit mål til slutresultatet 4-0.

Randers sejrer i dramatisk kamp på Fyn

Randers FC gæstede OB i søndagens sene kamp og det blev til en kneben Randers-sejr på 3-2. Kampen var præget af forsvarsfejl, hvilket også gjorde kampen til rundes nok mest underholdene kamp. Den unge Randers-forsvarer, Jeppe Tverskov, 22, gav Randers FC føringen allerede efter seks minutter, men godt ti minutter senere udlignede Ari Skulason med et frispark fra godt 30 meter. Kort inde i anden halvleg kunne 21-årige Kenneth Zohore så udbygge fynboernes føring og starte odenseanernes fest for alvor. Fansenes glød blev dog hurtigt slukket. Først kunne assistkongen, Nicolai Brock-Madsen, 22, score til 2-2 på straffespark og lidt efter lå bolden igen bag OB-debutanten Michael Tørnes, 29. Randers tog dermed en vital sejr for at hænge i, i toppen og i kampen om medaljer, selvom sæsonen endnu kun er startet.

Hobro chanceløse i Haderslev

SønderjyskE og Jakob Michelsen har fået et flyvende start på denne sæson. Den tidligere Skive-træner har ført sit hold helt op på andenpladsen i Superligaen takket være sidste uges nedslagtning af Esbjerg, men så sandelig også den gode 3-0-sejr i gårsdagens kamp mod Hobro. Hobro-træner, Jonas Dal, havde givet plads til den unge midterforsvarer, Christoffer Østergaard, 22, men havde også hivet en af de bedre Hobro-spillere, Göckan Kaya, 19, ud af startopstillingen. Østergaard kunne dog ikke meget stille op og det blev derfor også til en stensikker sejr til måske sæsonens overraskelse fra SønderjyskE.

 

In this article