Talenttid INSIDE: AGF vil være det bedst spillende hold – U17 Ligaen

Optimismen og håbet lever i sit allerbedste velgående på Fredensvang, efter AGF viste sprudlende takter i sæsonåbneren mod Randers Freja i U17 Ligaen. De unge aarhusianere vil være ligaens bedst spillende hold.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U19- og U17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

Drømmestart

Seks minutter af den nye sæson af U17 Ligaen skulle der blot gå, før den første bold med sidste signatur fra en AGF’er lå i netmaskerne. Herfra gik der målrus i de unge, aarhusianske talenter, der kort bagefter yderligere distancerede sig fra lørdagens modstander, Randers Freja, da Mads Mikkelsen gjorde det til 2-0.

Faktisk var der tale om en regulær drømmestart for AGF’erne, der kom helt og aldeles friske og spilleglade ud til sæsonens første kamp. Randers fik nærmest ikke et ben til jorden mod aarhusianerne, der spillede Randers tynde flere gange i kampen, og også afgjorde løjerne definitivt 10 minutter inde i anden halvleg, da den spændende midtbanespiller Benjamin Hvidt tegnede sig for kampens sidste scoring.

En 3-0-sejr, en spillemæssig sprudlende start og et clean sheet i sæsonåbneren. AGF’ernes cheftræner var mere end bare tilfreds med sine spilleres præstation i sæsonens første kamp.

– Jeg er mere end tilfreds med vores præstation både med og uden bold. Vi producerer det antal chancer, der gør, at vi vinder kampen fortjent. Vi har en god balance mellem at spille direkte og være tålmodige, og vi lykkes specielt i anden halveg med at forsvare os godt med bolden, hvilket jeg er meget tilfreds med, siger AGF’s ovenude tilfredse U17-cheftræner, Allan K. Jepsen, til D’ BOLD.

I det hele taget er det et AGF-hold, der går meget op i spillets detaljer og komposition fremfor ultrastramme defensiver og at køre på resultater, fortæller AGF-træneren.

– Vi vil gerne dominere vores kampe med bolden og forsøge at fastholde den på modstanderens banehalvdel. Med megen bevægelse og hurtigt pasningsspil vil vi gerne lave mange målchancer og dermed forhåbentlig mange mål. Vi vil altid forsøge at presse vores modstander højt, men er bevidste om, at det ikke altid kan lade sig gøre.

En af holdets profiler, som samtidig også er en af de spillere, der skal tegne sig for en del af målene, er U17-landsholdsspilleren Mads Mikkelsen, der efter åbningssejren over Randers også vendte tommeltotten opad.

– Det var en rigtig god start, og jeg var glad for, at holdet spillede en god kamp både offensivt og defensivt, siger Mads Mikkelsen, og fortsætter med at snakke om sit holds fokus på det flydende spil med bolden på egne fødder:

– Ja, det er en meget vigtig del af vores spil, men det defensive er mindst lige så vigtigt. Vi lægger lige så stor fokus på defensive som det offensive. Det er vigtigt for os, at vi både kan angribe og forsvare med bolden.

– Det altid godt at komme på tavlen. Jeg var rigtig glad dér, fordi det også var mit første ligamål, fortæller offensivspilleren, der godt nok vikariede på højre back i weekenden, om sin første sæsontræffer.

Syv førsteårsspillere i startelleveren

AGF’s hold er et af de alleryngste hold i U17 Ligaen overhovedet. Med syv førsteårsspillere på U17-årgangen (Årgang ’00) i startopstillingen i lørdags i kampen mod Randers og flere andre 15-årige i truppen, er De hvi’es cheftræner også godt klar over, at det måske kommer til at halte med erfaringen.

– Vi kommer til at mangle noget ligaerfaring med så mange førsteårs, og fysisk bliver vi også udfordret. Forhåbentlig giver det os gode betingelser i næste sæson i forhold til de nuværende udfordringer.

– De yngre mangler nok lidt erfaring på liganiveau og er også lidt fysisk mindre, men de er gode på bolden, supplerer Mads Mikkelsen.

Netop fokusset på boldomgangen er gennemgående for denne AGF-trup, der har som målsætning at vil være det bedst spillende hold i rækken.

– Målsætningen er at blive det bedst spillende hold i ligaen, så vi både kan angribe og forsvare os med bolden. Vi har ingen resultatmæssig målsætning, siger Allan K. Jepsen.

– Vi har en trup med spillere, der har et rigtigt højt topniveau, og der er ikke særlig langt fra nr. 1 til nr. 25 i truppen. Vi er ikke de fysisk stærkeste i ligaen, men jeg tror vi hører til blandt de bedre spillende hold. Perspektiverne for holdet er meget spændende, med mange dygtige fodboldspillere. Udfordringen bliver, om vi kan holde hjem fysisk.

Mikkelsen vil bombe for holdet

Mads Mikkelsen har ingen intentioner om at stoppe sin målscoring, efter han fik tidligt huld på bylden i lørdags. Han vil dog fortsætte målscoringen i holdets tjeneste.

– Jeg håber da på, at jeg kan komme til at score en del mål, men det betyder ikke noget for mig, hvem der scorer vores mål. Jeg vil bare prøve at score så mange som muligt.

Mikkelsens træner håber også på, at han kan være en af de spillere på holdet, der tager det tunge slæb ift. at få gang i målscoringen.

– Vi håber selvfølgelig, at Mads kommer til at bidrage med mange mål, men han er selvfølgelig også afhængig af at blive placeret længere fremme på banen end tilfældet var i lørdags, hvor han spillede højre back.

AGF’s sprudlende U17-spillere står over i den kommende weekend og spiller i stedet først næste kamp i U17 Ligaen lørdag den 29. august, hvor Vejle BK kommer til Fredensvang.

In this article