Talenttid INSIDE: Unge tigre lugter blod ovenpå superstart – U/19 Ligaen

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

FC Nordsjællands hold i U/19 Ligaen er kommet pointmæssigt perfekt fra start, og det har fået de unge tigre til at lugte blod. I weekenden kommer den store prøvelse, når de forsvarende mestre FC Midtjylland kommer på besøg.

I D’ BOLD’s ugentlige magasin, Talenttid Inside, inviterer vi dig hver uge med til at læse om de allermest spændende og dybdegående historier fra den danske U/19- og U/17 Liga. Vi går helt i dybden med indslagene, og bringer dig interviews fra nogle af hovedpersonerne fra weekendens spillerunde, fordi vi her på D’ BOLD bestræber os på at give dig ALT det bedste fra dansk ungdomsfodbold.

FCN: Midtjylland er guldfavoritter

FC Nordsjælland havde sit U/19-hold med helt fremme i Ligaen i sidste sæson, hvor kun FC Midtjyllands suveræne ulve kunne overgå tigrene fra Farum og derved tage guldet. Derfor er der selvfølgelig ikke noget nordsjællænderne hellere vil, end at drille midtjyderne i årets udgave af U/19 Ligaen.

Dog er FC Nordsjællands cheftræner fuld af respekt for sidste sæsons mestre og vil ikke påtage sig favoritværdigheden til at løbe med guldet i år, efter sidste sæsons nærmest magtdemonstration af FCM.

– Vi fik en flot 2. plads, efter vi hentede 2,18 point i snit sidste sæson. Vinder man ikke guld med det snit, må man anerkende, at der i det midtjyske er en endnu større favorit til guldet end os og andre. På den korte bane går vi efter nogle gode holdpræstationer. Hvor vi så lander i tabellen næste sommer må tiden vise, siger FCN’s U/19-cheftræner, Morten Karlsen, til D’ BOLD.

Den centrale midtbanespiller Lucas Haren vil heller ikke mene, at nordsjællænderne kommer til at løbe med guldet uden videre.

– Vi går ind til sæsonen med et mål om en topplacering, og vi er startet godt, så lad os se, hvordan det ser ud i slutningen af sæsonen. Der er jo altid fire-fem hold, der kan blande sig i topstriden, og forhåbentlig er vi et af dem, siger Haren og fortsætter om truppens styrke:

– Vores styrker ligger i det kollektive og i vores spillestil. Vi kender alle vores roller. Vi har en god, bred trup, så vi kan forhåbentlig præstere hele sæsonen uden de store udsving.

Haren matchvinder i overtiden i Vejle

Netop Lucas Haren var manden, der sørgede for, at Farum-klubben byggede videre på den gode sæsonåbner (3-2-sejr over AaB) ved at score matchvindermålet for FC Nordsjælland i lørdagens opgør mod Vejle i det fjerde overtidsminut.

Derfor har FCN nu scoret maksimum point efter de to første spillerunder.

– Det var fedt at få scoret, og jeg synes også, at det var fortjent, at vi hev sejren hjem til sidst. Jeg synes, at vi har godt styr på Vejle og dominerer dem det meste af tiden. Men det havde været dejligt, hvis vi kunne have lukket kampen noget tidligere.

– Pointmæssigt er det en perfekt start, vi har fået, men der er plads til forbedringer både som hold og individuelt. Vi har vundet, og vi ser bedre og bedre ud i kampene, men vi er jo en ny gruppe, så vi skal lige have alle de indbyrdes relationer helt på plads, siger Lucas Haren.

Midtbanemandens cheftræner er helt enig.

– Vi er naturligvis glade for de seks point, de to kampe har givet os. Kigger vi bag resultaterne har der været gode præstationer individuelt og som hold, men vi kan også få øje på ting i spillet, som vi skal forbedre os på.

– Jeg kan ikke på nogen måde være utilfreds med antallet af chancer vi skaber i de to kampe (3-2-sejr over AaB og 1-0-sejr over Vejle, red.) igennem. Dog må jeg sige, vi kan være en kende skarpere i vores opbygningsspil, lyder cheftrænerens kommentar.

Stormøde på kunstgræsset

Allerede på lørdag får vi en tidlig indikation af, hvordan styrkeforholdet mellem sidste sæsons nummer et og to i U/19 Ligaen ser ud, når FC Midtjyllands mestre kommer til kunstgræsset i Farum Park.

– Vi griber kampen an som vi altid gør: med mindsettet om at dominere modstanderen med og uden bold og i vores udtryk generelt. Vi ved godt, det er en god modstander, der kommer på besøg, og vi har stor respekt for dem. Men mindsettet ændrer sig ikke af den grund. Hvordan vores muligheder er, må vi se på dagen, siger nordsjællændernes cheftræner, Morten Karlsen.

Ligeså glæder Lucas Haren sig til at spille kampen, som godt kan betragtes som lidt af et stormøde i U/19 Ligaen.

– Det er altid nogle gode kampe på et højt niveau, så jeg ser meget frem til den, da de sandsynligvis er blandt kandidaterne til mesterskabet.

Det er FC Midtjyllands første kamp overhovedet i denne sæson, mens FC Nordsjælland allerede har spillet to kampe. Den ekstra kamptræning mener Haren kan blive en fordel for hjemmeholdet.

– Det burde være en fordel for os, da vi er kommet i gang efter den lange pause, men der er jo ikke noget, der er givet på forhånd i de kampe, så vi skal være klar, bebuder Lucas Haren.

Stormødet mellem sidste sæsons etter og toer i U/19 Ligaen kan opleves i Farum Park på lørdag kl. 13.00.

 

In this article